Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pohroma. Inter byl bezradný, naprosto bez nápadů, kritizuje italský tisk výkon proti Slavii

Rozhořčený Antonio Conte. foto: ČTK/APReuters

milán/praha - Falešný start, pohroma či trápení. Tak označila italská média výkon Interu Milán, který v úterý večer v úvodním duelu fotbalové Ligy mistrů remizoval na domácím stadionu s pražskou Slavií 1:1.
  11:00aktualizováno  12:11

Jsem na tým hrdý, ale inkasovaný gól nás hrozně mrzí, říká trenér Trpišovský po remíze na Interu

Tisk kritizoval hru Interu, že byla bez nápadů a po inkasovaném gólu také nervózní, naopak vyzdvihl dobré napadání Pražanů, které favoritovi komplikovalo rozehrávku.

„Konečných 1:1 je výsledkem nejen silně neuspokojivým, ale také (Interu) komplikuje celou evropskou cestu. Vítězství by ale bylo příliš pro tým, který tvrdě narazil tváří v tvář pohybu a organizaci Čechů,“ komentovala utkání La Gazzetta dello Sport. 

Peter Olayinka se raduje z gólu.
Fotbalisté Slavie se radují z gólu Petera Olayinky.

List na dnešní titulní straně uvedl, že „Inter se v Evropě ztratil“. Remízu na domácí půdě proti předpokládanému outsiderovi skupiny označil za pohromu.

List Corriere dello Sport si rovněž všiml „fyzické“ kvality Slavie a jejího dobrého napadání, od debutu Interu v letošním ročníku Ligy mistrů ale čekal víc. 

„Přístup černomodrých byl příliš bázlivý a poté, co po přestávce obdrželi branku, znervózněli, jejich reakce postrádala jasnou mysl,“ napsal.

„Zvedněte ruce, kdo jste to čekali,“ napsal na úvod svého hodnocení deník La Stampa. Italský tisk připomněl, že trenér Interu před vstupem svého týmu do Ligy mistrů nehýřil sebevědomím, „a bohužel pro Inter měl pravdu“. 

Podle La Stampa se milánský celek trápil, hrál prakticky bez nápadů a bez rytmu. Vyrovnávací gól v nastaveném čase vyplynul spíše z toho, že se domácí naštvali, než z čehokoli jiného, napsal deník.

„Spásná“ střela Nicoly Barelly zachránila Inter před zdrcující porážkou, soudí list Corriere della Sera. Podobně jako další deníky podotkl, že Slavia předtím mohla jít i do dvoubrankového vedení.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!