Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Polovina ligových týmů mění kouče

Sport

  17:28
PRAHA - Pravděpodobný je rovněž příchod Jaroslava Šilhavého na lavičku Viktorie Plzeň, kde v dubnu skončil po špatných výsledcích Stanislav Levý a sezonu dokončil kouč tamního dorostu Karel Krejčí. Po Šilhavém by se uvolnilo místo v Kladně, které je v otázce obsazení trenérské funkce zatím největší neznámou.

Na lavičce Sparty skončil Michal Bílek dvě kola před koncem. foto: Lidovky.cz


Zatímco mistrovská Slavia půjde do dalšího ročníku najisto opět s Karlem Jarolímem, u konkurence na Letné je trenérské místo v týmu vicemistra volné, poté co těsně před koncem ligy složil funkci Michal Bílek. K hlavním kandidátům na jeho post patřil okamžitě Vítězslav Lavička, byl také v tomto týdnu osloven, zatím ale váhá, protože je vázán smlouvou u české reprezentační jedenadvacítky.

Prakticky jistý je překvapivý odchod Pavla Hoftycha ze Zlína a před uzavřením dohody je jeho angažmá v nyní již druholigových Bohemians 1905, přestože v bývalém působišti má ještě smlouvu na příští sezonu. Na jeho místo by měl podle spekulací médií usednout dosavadní sportovní ředitel Jiří Bartl.

Mladoboleslavský celek, kterému sezona nevyšla podle představ, intenzivně jedná s Pavlem Hapalem a podle tiskového mluvčího klubu Petra Svěceného se rozhodne v nejbližších dnech. V případě, že nedojde k dohodě, povede tým podle všeho nadále Karel Stanner, který byl na lavičce v závěru sezony po odchodu Zdeňka Ščasného.

V zákulisí se spekuluje o bývalém kouči týmu Miroslavu Koubkovi či exreprezentantovi Janu Suchopárkovi, který u Středočechů vedl mládež.

Rozhodnuto je podle všeho v Olomouci, kde by měl přípravu mužstva převzít dosavadní kouč mládeže Zdeněk Psotka. Předchozí kouč Martin Pulpit byl v dubnu poslán na dovolenou, funkci po něm převzal dočasně asistent Jiří Fryš a o Psotkovi se už tehdy hovořilo jako o možném nástupci. Vedení klubu to ale zatím nepotvrdilo.

Naopak jasno je v Českých Budějovicích, kde po Františku Strakovi převezme funkci Jan Kmoch, dosud trenér rezervy pražské Sparty.

Autor:

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...