Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Prostitutky musejí dělat přesčasy

Sport

  11:10
BERLÍN/PRAHA - Německo zaplaví kvůli fotbalu 40 tisíc sexuálních otrokyň, psala média. Byť se tyto předpovědi nevyplnily, zájem o prostitutky vzrostl.

MS 2006. Kurvy foto: JENS SCHLUETER AFP

„Vyděláme si za den tolik, co normálně za týden,“ citoval německý bulvární deník Bild ve svém včerejším vydání 23letou blondýnku s přezdívkou „Joy“. Některé prostitutky prý mají dvojnásobné směny, anebo alespoň zůstávají na telefonu. „Máme rezervace až do konce šampionátu. Už nevíme, co s těma všema mužskýma dělat,“ svěřila se Bildu Josephine Conteová z jednoho z berlínských „vykřičených domů“ s názvem Bel Ami.

Článek popisující, jak některé veřejné domy musejí kvůli přílivu fotbalových fanoušků sexuchtivé zákazníky dokonce odmítat, je ovšem jedním z mála dokladů o zvýšeném zájmu o prostitutky. A především o možném přílivu desítek tisíc sexuálních otrokyň z Východu. Spekulovalo se přitom až o 40 tisících ženách.

Jelikož se šampionát teprve rozbíhá, je na hodnocení ještě brzy. Německá policie prozatím prohlašuje, že žádný nárůst obchodu s bílým masem dosud nezaznamenala. Své mohly sehrát rozsáhlá osvětová kampaň, i zvýšená policejní kontrola.

„Pasáci nemají důvod pašovat dívky do Německa jen kvůli fotbalovému šampionátu. Na pět týdnů se to nevyplatí,“ řekla agentuře AFP Nivedita Prasadová z berlínské organizace na pomoc zneužívaným ženám s názvem Ban Ying. To ovšem neznamená, že by tu problém nucené prostituce neexistoval.

Legálně se poskytováním sexuálních služeb živí v Německu podle některých odhadů až 400 000 žen, byť někdy jen na „částečný úvazek“. Kromě toho sem ovšem ilegálně proudí ženy a často i dívky z Východu.

To potvrzuje i Barbara Erritová z organizace In Via, která pomáhá obětem obchodu s bílým masem. „Teď jsem právě měla v péči dívku, kterou do Německa dostali ukrytou v kamionu. Chudinka neměla vůbec tušení, kam ji vezou a že bude muset pracovat jako prostitutka,“ řekla Erritová Českému rozhlasu. „Podsvětí často dívkám obstará český pas nebo pasy pobaltských zemí - ty jsou nejspolehlivější a taky nejdražší,“ dodala s odkazem na země, které pasáci využívají kvůli jejich členství v EU.

Dívky, kterým slibují kariéru číšnic nebo tanečnic, většinou pocházejí z Ukrajiny či Běloruska. Právě oběti obchodu s bílým masem bývají největším trumfem obžaloby v procesech s kuplířskými gangy. Ženám je ale často vyhrožováno smrtí a ani program na ochranu svědků je někdy k výpovědi nepřesvědčí.

Autoři:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...