Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

První fotbalová příprava Usaina Bolta. Do října by chtěl získat smlouvu

Sport

  10:11
GOSFORD/PRAHA - V den svých 32. narozenin zahájil bývalý jamajský sprinter Usain Bolt přípravu s fotbalisty australského klubu Central Coast Mariners. Osminásobný olympijský vítěz a světový rekordman v běhu na 100 a 200 metrů doufá, že v tréninku přesvědčí vedení klubu, aby s ním do říjnového začátku sezony uzavřelo smlouvu.

Jamajčan Usain Bolt na prvním tréninku v australském týmu. foto: ČTK/AP

Na první Boltův trénink v Gosfordu nedaleko Sydney dorazilo na 50 novinářů a fotoreportérů. „Je to stejné jako v atletice. První den je vždycky nejtěžší,“ uvedl Bolt po tréninku. „Cítil jsem se dobře. Nedávám si žádné cíle. Chci na sobě pracovat. Jsem tu, abych se učil a zlepšoval se,“ řekl slavný Jamajčan.

Podle trenéra Mika Mulveyho byla na Boltovi znát nervozita. „Ale byl tu poprvé. Je to fantastický atlet a jsme nadšení, že tu s námi je,“ prohlásil kouč dvojnásobného mistra australské ligy, který obsadil v uplynulé sezoně poslední desáté místo.

Bolt už si zatrénoval v Borussii Dortmund, norském ligovém týmu Strömsgodset a v Jižní Africe. Jeho snem je zahrát si za jeden z nejslavnějších klubů světa Manchester United, kterému fandí.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč