130 let
Zraněný Romanovs.

Zraněný Romanovs. | foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Romanovs utrpěl na Kladně zranění hlavy a pohmožděnou krční páteř

Sport
  •   20:23
PRAHA - Mnohočetné tržné rány na hlavě a pohmožděnou krční páteř si odnesl z dnešního ligového zápasu na Kladně brankář fotbalistů Slavie Deniss Romanovs. Jednatřicetiletý lotyšský gólman duel, v němž Pražané vyhráli 2:0, nedochytal poté, co jej v závaru v 82. minutě trefil kopačkou do hlavy domácí útočník Jaromír Šilhan.

Pro Romanovse po desetiminutovém ošetření přímo na hrací plochu dojela sanitka a odvezla otřeseného hráče do pražské střešovické nemocnice. "Tam je v péči našich lékařů a podrobí se vyšetřením. Zatím je předčasné říkat, jak je situace vážná," uvedl po utkání mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Pozitivní je podle něj skutečnost, že Romanovs byl při převozu při vědomí a normálně komunikoval.

Kladenský stadion trnul ve zlé předtuše, když brankář po souboji s domácím Šilhanem a poté, co přes něj ještě přepadli dva další hráči, zůstal osm minut před koncem bezvládně ležet na trávníku. Okamžitě k němu přiběhli lékaři z obou týmů, hráči směrem k lavičkám gestikulovali, že Romanovs nutně potřebuje fixační límec na krk, určený pro stabilizaci poraněného místa.

Romanovs měl na hlavě tržné rány, po obličeji mu tekla krev. A hlavně si prý stěžoval, že nemůže hýbat krkem. "Moc mě mrzí, že to takhle dopadlo. Ale v mém zákroku nebyl žádný úmysl," řekl Šilhan, který kopačkou zasáhl slávistického gólmana přímo do hlavy. "Měl jsem to na dlouhou nohu, Romanovs mi skočil přímo pod ni. Když jej nakládali do sanitky, tak jsem se mu omluvil. On mi sám řekl: dobrý," líčil Šilhan.

Zápas v Kladně byl na deset minut přerušen, pokračoval až poté, co sanitka dojela přímo na trávník. Lékaři Romanovse opatrně naložili na nosítka a zafixovali mu krk. Vzápětí gólmana v jejich doprovodu odvezli do střešovické nemocnice. "Nebyl to příjemný pohled," řekl útočník Riste Naumov, autor obou slávistických branek. Romanovse tak potkala při jeho letošní ligové premiéře ve slávistickém dresu velká smůla, na šanci čekal od května.

Zápasy Kladna jako by pro fotbalisty v poslední době byly prokleté: před dvěma týdny si přivodil těžký otřes mozku a zlomeninu čelisti kladenský bek Vít Beneš v Českých Budějovicích.

Autor: ČTK