Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Slavia i Sparta za tři body

Sport

  19:08
PRAHA - Fotbalisté vedoucí Sparty mají v čele tabulky první ligy i po 25. kole stejný počet bodů jako druhá Slavia. Oba týmy vyhrály 1:0. Na třetí místo zajišťující start v Poháru UEFA se probojovalo Brno, které po výhře 2:0 nad Českými Budějovice přeskočilo Teplice a Ostravu. Baník prohrál 1:3 v Mladé Boleslavi a propadl se až na páté místo.

Slávisté se radují ze své branky. foto: Lidovky.cz

Slavia porazila na Strahově Liberec 1:0, když jedinou branku zápasu vstřelil navrátilec do sestavy Šenkeřík. Ten samý hráč pak potvrdil, že Slavii nejdou pokutové kopy, když po výbuchu v Plzni zahodil již třetí penaltu v řadě. "Chtěli jsme zlepšit hlavně důraz ve finální fázi a ve větším počtu hráčů se dostávat do šestnáctky, což se nám hlavně v Plzni nedařilo. Dnes to bylo lepší, ale stále jsme se trápili," řekl Jarolím.

Uvozovky dolníPenalty na tréninku kluci dávají a dnes to navíc nemuselo být tak psychicky vypjaté, protože jsme vedli. Šenkeřík si již předtím sám řekl o střídání s tím, že toho má plné zuby. Proto mě překvapuje, že na ni šel. Asi se cítil, že přidá druhou branku, ale měl zahrávat někdo jinýUvozovky horní.                                                  Karel Jarolím, trenér Slavie



Fotbalisté Sparty vyhráli na hřišti Kladna. V druhém poločase rozhodl o vítězství hostů Kolář. V samém závěru pak byl, po obrovské šanci kladenského Zachariáše, kterou zneškodnil Řepka, vyloučen Matušovič. Sparťanský trenér Michal Bílek připustil, že jeho tým dnes nepředvedl nijak extra výkon. "Nebyl to bůhvíjak dobrý výkon, spokojen mohu být jen s tím, že jsme ho výsledkově zvládli," uvedl letenský kouč po utkání, v němž jeho tým měl převahu, ale přes domácí totální destrukci se prosadit nedokázal.


Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili večer Baník Ostrava 3:1 a výrazně tak svému soupeři zkomplikovali jeho plány na umístění, díky kterému by se probojovali do evropských pohárů. Nejvýraznější postavou utkání byl domácí záložník Jan Rajnoch, autor dvou branek.


Výsledky 25. kola:
Slavia Praha - Slovan Liberec 1:0 (0:0)
Branka: 67. Šenkeřík Zdeněk. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Večeřa. ŽK: Šenkeřík, Pudil - Kerič, Frejlach, Dočkal. Diváci: 5751.

SK Kladno - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 73. Kolář Daniel. Rozhodčí: Jílek - Ondo, Kubáň. ŽK: Kroupa - Došek. ČK: 90+3. Matušovič. Diváci: 4000 (vyprodáno).
        
Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:1 (2:1)
Branky: 9. z pen. a 57. Rajnoch Jan, 42. Rolko Adrian - 32. Svěrkoš Václav z pen. Rozhodčí: Adam - Filgas, Goňa. ŽK: Procházka, Sedláček - Vašek, Otepka, Magera, Bystroň. Diváci: 4025.

FK Jablonec 97 - FC Tescoma Zlín 0:3 (0:1)
Branky: 13. a 87. Šmahaj David, 88. Vyskočil Martin z pen. Rozhodčí: Matějek - Lhoták, Mencl. ŽK: Homola, Haurdič - Kroča. Diváci: 2854.


Dynamo České Budějovice - 1. FC Brno 0:2 (0:1)
Branky: 33. Pavlík Petr z pen., 83. Wagner René. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Novák. ŽK: Vozábal, Hílek, Svátek, Horejš - Dvorník, Střeštík, Pavlík, Siegl, Lejsal. ČK: 89. Svátek. Diváci: 3047.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!