Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slávistické potíže. Kemp v Portugalsku komplikují nakažení, mezi nimi má být i Trpišovský

Slavia má komplikace. Do Portugalska neletí, kemp se ruší foto:  Michal Sváček, MAFRA

Praha - Fotbalová Slavia na plánované soustředění v Portugalsku v neděli večer neodletí. Kemp na jihu země v oblasti Algarve zatím ruší kvůli vyššímu počtu nakažených hráčů a členů realizačního týmu.
  18:42aktualizováno  18:46

„Slavia z preventivních a zdravotních důvodů zatím ruší soustředění v Portugalsku. Klub nechce riskovat případné zhoršení zdravotní situace a řešit další možné zdravotně-hygienické komplikace v Portugalsku,“ oznámila Slavia v neděli večer.

Jen pár hodin před tím, než se mělo mužstvo vydat na letiště a odcestovat do Portugalska.

„Nedělní testy potvrdily dřívější indikace zhoršeného zdravotního stavu většího počtu členů A-týmu během vánočních svátků.“

Podle kuloárních informací má potíže s koronavirem i trenérský štáb s hlavním trenérem Jindřichem Trpišovským a prvním asistentem Zdeňkjem Houšteckým, kteří by v prvních dnech na soustředění chyběli.

Radost slávistů z gólu do sítě Sparty
Utkání 14. kola první fotbalové ligy: Viktoria Plzeň - Slavia Praha, 23....

Odcestovat by nemohli ani někteří hráči.

Slavii ovlivňuje koronavirus už od léta, kdy předčasně odjela ze soustředění v Rakousku.

Vyšší počet nakažených měla v první polovině listopadu, kdy na reprezentační sraz nemohli Ondřej Kúdela, Jan Bořil a Lukáš Provod. Předtím se z mezistátního utkání v Izraeli vrátil s pozitivním výsledkem Tomáš Holeš. V létě onemocnění postihlo Jana Kuchtu.

Ke kuriózní situace došlo v polovině prosince před zápasem 12. kola ve Zlíně. Povinné testy vykázaly devět nakažených hráčů a členů realizačního týmu.

Následné přetestování potíže potvrdilo a tým zamířil do karantény. Vedení ligy utkání ve Zlíně odložilo na jaro.

Ale za další dva dny testy v jiné laboratoři přinesly překapivé zjištění - konkrétní osoby byly negativní. Karanténa byla zrušena, Slavia odehrála duel s Bohemiana i v Plzni.