Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Šmicer odevzdal analýzu. Obsah je zatím tajemství

Sport

  16:46
PRAHA - Manažer fotbalové reprezentace Vladimír Šmicer odevzdal analýzu současné situace národního týmu, kterou mu uložilo vypracovat vedení Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Členové výkonného výboru nyní budou řešit, jak s ní naloží.

Michal Bílek (vpravo) a Vladimír Šmicer foto: ČTK

Výkonný výbor nařídil Šmicrovi, aby vypracoval zprávu po prohře 0:3, kterou utrpěla reprezentace před týdnem v přípravném utkání v Norsku. V médiích se začalo spekulovat, že po odchodu Ivana Haška z čela českého fotbalu hodlají jeho bývalí kolegové od týmu odvolat trenéra Michala Bílka, ale to se nepotvrdilo.

Funkcionáři zadali Šmicrovi úkol shrnout důvody současných potíží mužstva a naznačit možnosti konkrétních opatření. Šmicer poté prohlásil, že součástí analýzy rozhodně nebude návrh na odvolání hlavního kouče. Její obsah zřejmě ještě nějaký čas zůstane tajemstvím.

"Manažer analýzu odevzdal panu (Daliboru) Kučerovi, který je pověřen vedením asociace, a ten ji bude konzultovat se svými kolegy. Na dalším postupu a případném řešení se dohodnou v následujících dnech," uvedl Kolář. Reprezentaci čeká 3. září další zápas kvalifikace mistrovství Evropy se Skotskem v Glasgow.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...