Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Souček se ve West Hamu usadil a začal dávat góly. ‚Jsem tu šťastný,‘ prozradil

Tomáš Souček foto: Reuters

Londýn - Fotbalový reprezentant Tomáš Souček v anglické lize vstřelil gól dvakrát za sebou a West Hamu pomáhá k důležitým bodům na cestě za záchranou. Pětadvacetiletý záložník cítí, že se v londýnském týmu už naplno usadil a vedle branek má radost i z většího prostoru na hřišti.
  13:27

Souček přišel do West Hamu v lednu na hostování s opcí z pražské Slavie. Od restartu Premier League po tříměsíční koronavirové pauze odehrál všechny čtyři ligové zápasy. V posledních dvou si připsal premiérové góly za „Kladiváře“ a přispěl k výhře 3:2 nad Chelsea a remíze 2:2 s Newcastlem.

Tomáš Souček vstřelil první branku po příchodu do Premier League. Trefil se do...
Tomáš Souček

„Po dlouhé přestávce teď cítím, že jsem se usadil v týmu i v kabině. Se spoluhráči a lidmi v klubu je mi skvěle. Myslím, že mám víc prostoru na hřišti, takže jsem tady šťastný,“ řekl Souček pro klubový web.

„Skóroval jsem mnohokrát v české lize i v Lize mistrů za Slavii a chtěl jsem dávat góly i tady. V prvních utkáních se mi střelecky nedařilo, ale teď už mi to vyšlo, což je pro mě skvělé. Jsem šťastný, že jsem mohl pomoci týmu,“ doplnil defenzivní středopolař.

Nedělní remíza v Newcastlu ho mrzela, protože West Ham v utkání dvakrát ztratil vedení. „Z výsledku jsme nebyli moc nadšení, podle mě jsme si zasloužili všechny tři body. Ale musíme se lépe koncentrovat. Když jsme dali gól na 2:1, snad za 30 vteřin jsme inkasovali. To se nám nesmí stávat,“ upozornil Souček.

Svěřencům trenéra Davida Moyese po 33 ligových kolech patří 16. místo v tabulce a mají čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. „Věřím, že ve středu doma proti Burnley vyhrajeme, a pokud budeme hrát dobře, uspějeme i v sobotním zápase v Norwichi,“ uvedl český Fotbalista roku 2019.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...