Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Sparta nedokázala porazit Teplice

Sport

  20:42
PRAHA - Hráči obou týmů po utkání spílali rozhodčímu Michalu Fraňkovi přímo na trávníku, diváci na tribunách, ale trenéři na tiskové konferenci nechtěli na základě svazových norem sudí raději hodnotit, přestože na nich bylo znát, že zdaleka se vším nebyli spokojeni. "Nezlobte se, hodnocení necháme raději na média," řekl za oba hostující kouč Jiří Plíšek, který ještě v létě na Letné působil v roli vyhledavače talentů.

Souboj na Letné bolel obě strany, zápas nakonec skončil bez branek. foto: ČTK

Domácí trenér Vítězslav Lavička připustil, že remíza je dnes pro sparťany velkou ztrátou. "Věděli jsme, že Teplice budou nabuzené, ale přesto jsme zbytečně promeškali první půli, v níž nám chybělo více vůle. V druhém poločase jsme hře jasně dominovali, ale neproměňování šancí se táhne našimi zápasy jako nit," povzdychl si domácí kouč a v souvislosti s dnešním soupeřem připomněl, že už to je rok, co zemřel jeho kolega a bývalý teplický trenér Vlastislav Mareček. "Ten dnešní zápas určitě sledoval," uvedl tichým hlasem.

Plíšek poděkoval mužstvu za bojovnost. "Každý získaný bod na Spartě má svou cenu a jsem rád, že jsme zvládli defenzivní činnost. V závěru jsme sice byli pod silným tlakem a měli i trochu štěstí, ale ani v těch chvílích jsme nezapomínali na ofenzivu," řekl Plíšek, který odmítl spekulace, že řada jeho hráčů v závěru natahovala čas předstíráním zranění. "To jste na omylu.

Jděte se podívat, jak se lékaři starají o Kleina a jak dopadl Jun," prohlásil Plíšek.

Postižený Jun sice dorazil na tiskovou konferenci, ale hodnotit zápas se mu moc nechtělo. "To nemohu sloužit, protože od toho nakopnutí jsem zbytek poločasu už nevnímal. Ve 42. minutě jsem se podíval na hodiny a byl zděšen, kolik uteklo času, aniž bych věděl, co se vlastně děje," uvedl Jun, kterého prý o poločase hráči vyzývali, aby střídal. "Ale už jsem se cítil dobře, jen jsem měl rozseknutý ret. Do nemocnice na vyšetření si ještě ale raději dojedu," uvedl bývalý sparťan.

Návrat na Letnou prožíval emotivně. "Půl roku se na ten zápas těším, a pak si z něj skoro nic nepamatuju," dělal si ze sebe legraci fotbalista a ocenil reakci domácího publika, které vyvolávalo jeho jméno a střídání odměnilo potleskem.

Celý střet s Jiřím Kladrubským, po kterém měla být nařízena penalta, si nevybavil. "Jen z vyprávění spoluhráčů. Pokud Jirka tvrdí, že míč skutečně nejdříve škrtnul, pak má čisté svědomí, to k fotbalu patří. Všichni sice říkali, že měl nohu vysoko, ale já se na to nejdříve podívám na videu.

Musím přece ještě jednou ten poločas vidět, abych věděl, jaký jsem podal výkon," žertoval Jun před odjezdem do nemocnice a rychle vyřizoval několik telefonátů. "Už se o můj zdravotní stav zajímala manželka, maminka i tchýně," svěřil se útočník.

Autor:

Byt 1+kk s předzahrádkou
Byt 1+kk s předzahrádkou

Habrová, Holubice - Kozinec, okres Praha-západ
4 190 000 Kč