Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Stav fotbalové legendy se zlepšuje. Lékaři uvažují o propuštění Maradony do domácího ošetřování

Sport

  12:43
Buenos Aires - Legendární fotbalista Diego Maradona se uspokojivě zotavuje po operaci mozku a následných komplikacích způsobených abstinenčními příznaky. Lékaři proto začínají znovu zvažovat možnost jeho propuštění do domácího ošetřování. Šedesátiletý Argentinec by podle svého osobního lékaře Leopolda Luqueho mohl z nemocnice odejít ještě tento týden.

Legenda v hledišti. Argentině fandil i Diego Maradona. foto: Reuters

„Diego chce jít domů a my zvažujeme jeho propuštění. Ještě budeme mluvit o tom, kam přesně půjde, ale momentálně se mu daří dobře,“ řekl Luque v pondělí při improvizované tiskové konferenci před nemocnicí v Buenos Aires. Opustit kliniku by Maradona podle něho mohl už dnes nebo zítra.

Mistr světa z roku 1986 byl hospitalizován na začátku minulého týdne tři dny po 60. narozeninách kvůli vyčerpání, dehydrataci a anémii. O jeho propuštění už se hovořilo několikrát, vždy se ale objevily nové komplikace, které to na poslední chvíli zhatily. 

Legenda v hledišti. Argentině fandil i Diego Maradona.
Diego Maradona ještě coby trenér argenitského celku Gimnasia.

Nejprve se Maradona musel 3. listopadu podrobit akutní operaci poté, co vyšetření odhalilo krevní sraženinu v mozku. Následné zotavování pak zbrzdily abstinenční příznaky, kvůli nimž ho lékaři museli utlumit léky.

Maradona má za sebou dlouhou historii závislosti na drogách a alkoholu. Jeho současné potíže podle lékařů způsobil alkohol a léky na nespavost. Absolvovat by měl i neupřesněnou odvykací kúru.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!