Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Manchester City vyhrál na Tottenhamu, před posledním kolem jde na první místo

Fotbalisté Manchesteru City oslavují gól Erlinga Haalanda. foto: Reuters

Zásadní zápas v boji o titul ve fotbalové Premier League fotbalisté Manchesteru City zvládli. Na hřišti Tottenhamu zvítězili v dohrávce 34. kola 2:0 a před závěrečným dějstvím poskočili na první místo o dva body před Arsenal. Oba góly dal Erling Haaland. V posledním ligovém souboji ročníku Manchester City přivítá West Ham, Arsenal nastoupí rovněž doma proti Evertonu.
  21:15aktualizováno  22:59

Norský kanonýr Haaland nejprve šest minut po přestávce doklepl do prázdné branky ideální přihrávku Kevina de Bruyneho a vítězství City pečetil z pokutového kopu na začátku nastavení. Haaland se dostal na 27 branek v sezoně a potvrdil pozici krále střelců.

Několik minut před druhým Haalandovým gólem měl velkou šanci Tottenhamu Son Hung-min, ale nepřekonal po sólu Stefana Ortegu. Německý gólman vystřídal v 69. minutě zraněnou brankářskou jedničku Edersona.

Čtvrtý titul v Premier League za sebou oslaví v neděli svěřenci trenéra Pepa Guardioly bez ohledu na výsledek Arsenalu v případě domácího vítězství nad West Hamem. „Kanonýři“ budou hostit Everton.

Pátý Tottenham přišel porážkou o naději na účast v Lize mistrů. Jistotu naopak získala čtvrtá Aston Villa, jež se v elitní evropské soutěži představí poprvé od sezony 1982/83.

Premier League
34. kolo 14. 5. 2024 21:00
Tottenham Tottenham : Manchester City Manchester City 0:2 (0:0)
Góly:
Góly:
51. Haaland
90+1. Haaland
Sestavy:
Vicario – Porro, Romero, Drăgușin, van de Ven – Bentancur (55. Kulusevski), Højbjerg (85. Skipp), Sarr (85. Lo Celso) – Johnson, Son Hung-min /C/, Maddison (90+2. Moore).
Sestavy:
Ederson (69. Ortega) – Walker /C/, Akanji, Dias, Gvardiol – Kovačić, Hernández – Silva, De Bruyne (69. Doku), Foden – Haaland (90+5. Álvarez).
Náhradníci:
Austin – Emerson, Gil, Scarlett, Hall.
Náhradníci:
Stones, Aké, Nunes, Lewis, Grealish, Bobb.
Žluté karty:
36. Bentancur, 57. P. Sarr, 62. Romero
Žluté karty:
70. Kovačić, 88. Foden, 90+10. B. Silva

Rozhodčí: Kavanagh – Bennett, Robathan

Počet diváků: 61 065

Přejít na on-line reportáž
Autoři: ,

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...