Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ubohý a strašlivý výkon, styďte se, zkritizovala britská média anglické fotbalisty

Anglický kapitán Harry Kane. foto: ČTK

LONDÝN/PRAHA - Angličtí fotbalisté se po senzační kvalifikační porážce 1:2 v České republice dočkali velké kritiky od britských médií. Ta označila páteční výkon Albionu na pražském stadionu v Edenu za ubohý či strašlivý, naopak pochválila domácí výběr trenéra Jaroslava Šilhavého.
  15:45

První zápas v repre, vítězný gól a ještě k tomu Anglii? Neuvěřitelné, hledal slova hrdina Ondrášek

Angličané v Praze nevyužili šanci s předstihem si zajistit postup ze skupiny na Euro 2020 a v kvalifikaci prohráli poprvé po 43 zápasech a deseti letech. 

„Češi tuto sérii zaslouženě ukončili. Angličané si nemohou stěžovat po ubohém výkonu proti týmu, který vypadal jinak než při březnovém debaklu 0:5 ve Wembley,“ uvedl server BBC Sport.

Český tým podle médií překvapil favorita sebevědomou hrou. 

„Angličané na hřišti působili, jako by se poprvé potkali na parkovišti hodinu a půl před výkopem. Byl to strašlivý, nepochopitelný a zmatečný výkon. Styďte se,“ upozornil deník The Sun.

„Češi hráli bojovně, vypadali jistě na míči a plnili herní plán poté, co Kane brzkou penaltou poslal Anglii do vedení. Pro trenéra Southgatea to bylo něco jako kulturní šok,“ stojí dál v deníku.

„Angličané nevypadali jako tým, který je o 40 míst před svým soupeřem v žebříčku FIFA. Většinu prvního poločasu se hrálo před českou obranou. Sterling byl vytlačen hluboko a do kraje, zatímco Henderson a Rice rutinně kazili přihrávky,“ doplnil web televize Sky Sports.

Kritizován byl především stoper Michael Keane, jenž byl podepsán pod oběma inkasovanými brankami, ale i další hostující hráči. 

„Keane na této úrovni zoufale tápal, ani krajní beci Rose a Trippier nezářili a sebevědomí chybělo i Maguireovi, přestože vypadal z obrany nejpevněji. Produktivní útočné trio Kane, Sterling a Sancho nemělo žádný servis. Byl to podprůměrný výkon ve všech činnostech na hřišti,“ upozornila BBC.

Čeští hráči se radují z vítězství.
Český útočník Zdeněk Ondrášek se raduje z vítězného gólu.

„Southgate měl i v minulosti problémy s osou Pickford - Maguire - Keane, ale v Praze ho zklamal celý tým. Od obrany do útoku nikdo opravdu neměl jistotu na kopačkách a jediné překvapení bylo, že Čechům tak dlouho trvalo, než utkání zaslouženě rozhodli ve svůj prospěch,“ doplnil list Daily Mail a připomněl vítězný gól Zdeňka Ondráška z 85. minuty.

Média výsledek v Praze považují za anglický budíček. 

„Tahle porážka musí být zařazena k nejhorším výkonům pod Southgateovou vládou a sám trenér musí přijmout část odpovědnosti. Lepší týmy si s oblibou smlsnou na této anglické obraně a Southgateovi dochází čas, aby to nějak spravil,“ konstatovala BBC.

„Porážka se zdála před zápasem nemyslitelná vzhledem ke skvělé šňůře v kvalifikaci. Jenže malá kvalita v útoku i obraně vám nic nezaručí. Teď se možná Angličané budou muset ještě zapotit, aby postoupili na mistrovství Evropy, protože se skupina začala zamotávat,“ dodal Sky Sports.

Autor: