Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Kapitán Frankfurtu sestřelil úmyslně trenéra soupeře. Dostane trest minimálně na 6 zápasů

Kapitán Frankfurtu David Abraham. foto: Reuters

Frankfurt nad Mohanem - Kapitánovi fotbalistů Eintrachtu Frankfurt Davidu Abrahamovi hrozí minimálně šestizápasový distanc za to, že v závěru nedělního ligového utkání srazil trenéra Freiburgu Christiana Streicha.
  16:25

Hvězda reprezentace Sterling nesmí hrát za Anglii. Na tréninku se pohádal s rivalem z Liverpoolu

Třiatřicetiletý argentinský obránce už podle médií dostal od klubu pokutu 35 tisíc eur (892 tisíc korun), které dá na dobročinné účely.

O kapitánskou pásku však Abraham nepřišel. „Nejsem člověk, který někoho potopí hned, když udělá jednu chybu,“ uvedl trenér Frankfurtu Adi Hütter. 

„David je a zůstane naším kapitánem. Samozřejmě dostane od klubu pokutu, kterou věnuje na dobrou věc,“ dodal kouč.

Abraham kouče Streicha srazil ramenem, když běžel v závěru utkání za stavu 0:1 pro míč do zámezí. Trenér Freiburgu upadl po nárazu na zem, ale vyvázl bez zranění. Abraham se mu hned po utkání omluvil a čtyřiapadesátiletý kouč omluvu přijal.

Chování bývalého mládežnického reprezentanta Argentiny jeho klub, v němž hraje od roku 2015, odsoudil. „Řekli jsme mu, že něco takového nebudeme akceptovat a už to nikdy nechceme vidět,“ řekl Hütter.

Abraham dostal za nevybíravý zákrok červenou kartu a má automaticky zastavenou činnost. 

Podle agentury DPA bývalému hráči Basileje, Getafe či Hoffenheimu hrozí minimálně šestizápasový distanc od Německého fotbalového svazu. Kdy se disciplinární komise bude jeho případem zabývat, zatím není jasné.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...