Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Láska na první pohled. Cincinnati oznámilo posilu formou seznamky, Arsenal i Ajax dostaly košem

Talentovaný Brazilec Brenner přestoupil do Cincinnati. foto: Football Elements

Cincinnati - Ať se nám to líbí, nebo ne, žijeme v éře sociálních sítí. S Instagramem, Twitterem a dalšími aplikacemi přichází už nějakou dobu do kontaktu také svět sportu. Například fotbalové kluby se v posledních letech nepředhánějí jen na hřišti, ale i v tom, kdo na svém profilu představí novou akvizici co nejoriginálnějším způsobem. A nutno dodat, že americké FC Cincinnati posunulo laťku opravdu vysoko.
  7:12

Celek ze státu Ohiu se v MLS pořád spíše rozkoukává, nejvyšší zámořskou soutěž hraje teprve necelé dva roky. Cincinnati zatím tak trochu plní roli ligového otloukánka, v obou sezonách se umístilo na posledním místě tabulky.

Cincinnati získalo talentovaného Brazilce Brennera.
Fotbalové Cincinnati oznámilo příchod nové posily hodně netradičním způsobem.

V nadcházejícím ročníku, který kvůli pandemii koronaviru odstartuje až třetího dubna, mají svěřenci bývalého vynikajícího nizozemského obránce Jaapa Stama vyšší ambice. Svědčí o tom i angažování mimořádně talentovaného Brazilce Brennera.

Způsob, jakým Cincinnati ohlásilo jeho angažování na twitterovém účtu, nemá obdoby. Správci klubových sociálních sítí si vzali na pomoc aplikaci Tinder, která funguje jako virtuální seznamka a v poslední době se těší značné popularitě.

Na půlminutovém videu je nejprve k vidění obrazovka mobilního telefonu s brazilskou vlajkou. Po přihlášení na Tinderu se Brennerovi nabízí několik atraktivních možností k udělení lajku, nebo chcete-li k výběru nového klubu.

Boateng truchlí. Týden po konci bouřlivého vztahu spáchala expřítelkyně na synovy narozeniny sebevraždu

Ajax Amsterdam, Arsenal, PSG, Real Madrid i Juventus postupně putují do kolonky odmítnuto. Palec nahoru si vyslouží až celek z Ohia. „Máme tu shodu,“ píše Brazilci aplikace. Asi nikoho nepřekvapí, že se mimořádně vtipný příspěvek stal hitem sociálních sítí. 

„Mám před sebou novou výzvu a jsem z ní nadšený. Jsem rád, že mohu být součástí tohoto skvělého klubu. Brzy se uvidíme,“ vzkázal fanouškům čerstvě jednadvacetiletý útočník, který přišel za necelých dvanáct milionů eur (zhruba 309 milionů korun) a stal se třetím nejdražším nákupem v historii MLS.

„Je důležitým stavebním kamenem pro budoucnost našeho týmu. I přes nízký věk ukázal, že může hrát na vysoké úrovni. Bereme to jako závazek. Chceme investovat do mladých talentů a zavést zde vítěznou fotbalovou kulturu,“ uvedl generální manažer Gerard Nijkamp.

Zdá se, že Cincinnati nešláplo vedle. Brenner má za sebou velice povedenou sezonu. Za mateřský klub ze São Paula, který vychoval pro světovou kopanou legendy, jakými byli třeba držitel Zlatého míče Kaká nebo dvojnásobný mistr světa Cafú, nastřílel v třiatřiceti zápasech sedmnáct branek a přidal tři asistence.

Často bývá přirovnáván k útočníkovi Manchesteru City a brazilské reprezentace Gabrielu Jesusovi. O kvalitách rodáka z Cuiabá leccos vypovídá i dřívější zájem Arsenalu, AC Milán nebo Ajaxu.

MLS určitě není Brennerovou poslední zastávkou. Pokud bude pokračovat v nastoleném trendu, angažmá v kvalitnějších evropských klubech se dříve či později dočká.

Ovšem pokud jde o míru kreativity na sociálních sítích, má Cincinnati momentálně jasně navrch.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!