Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Rumunští fanoušci ho sestřelili dělobuchem. Lewandowski pak vstřelil 2 góly

Sport

  19:33
BUKUREŠŤ - Nepochopitelnou záležitost předvedli fanoušci Rumunska v kvalifikačním duelu s Polskem. V 55. minutě jej jen těsně minul v pokutovém území domácími příznivci vhozený dělobuch.

Robert Lewandowski po ráně dělobuchu. foto: Reuters

Domácí rozehrávali ještě za stavu 0:1 rohový kop, pokutové území před polským brankářem bylo prázdné. Až na jednu ležící postavu. Ta patřila kanonýrovi polské reprezentace a Bayernu Mnichov Robertu Lewandowskému.

Kousek od jeho hlavy totiž tvrdé prásknul jeden z dělobuchů vyhozených z domácího fanouškovského sektoru. „Pár minut potom jsem vůbec nic neslyšel. Moc jsem o světě nevěděl,“ řekl po zápase Lewandowski.

Polský střelec Robert Lewandowski po ráně dělobuchu.

Robert Lewandowski slaví jeden ze svých dvou gólů v síti Rumunska.

Akce domácích „rádoby-fanoušků“ nakonec k ničemu nebyla. Rumuni se neprosadili, naopak poté, co polský kanonýr přišel dle svých slov zase k sobě, pojistil v poslední desetiminutovce vítězství Polska 3:0 dvěma góly.

Naši severní sousedé tak vedou svoji kvalifikační skupinu o postup na MS se ziskem deseti bodů ze čtyř zápasů o tři body před Černou Horou. Čtvrtí Rumuni mají na kontě bodů pět.

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...