Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Vrba už vedl první trénink Sparty a vtipkoval: Ani nevím, na jak dlouho tu mám smlouvu

Sport

  14:28
Praha - Navlékl teplákovku, přes ni péřovou vestu a po svém středečním nástupu k pražské Spartě už ve čtvrtek dopoledne vedl její fotbalisty na prvním tréninku. Pavel Vrba do nového angažmá navíc vstupuje se svými oblíbenými parťáky: asistentem Zdeňkem Bečkou a trenérem brankářů Martinem Ticháčkem.

„Hráči mi při tréninku ukázali, proč ve Spartě jsou. Podmínky na trénování máme velice dobré,“ líčil Vrba na první tiskové konferenci v nové roli. „Prostředí na Strahově je výjimečné, je to velmi zajímavý areál.“

Sparťanský kouč popsal, jak náročných pro něj několik posledních hodin bylo – nápad přivést jej do klubu místo odvolaného Václava Kotala i samotná realizace byly otázkou pár dní.

„Bylo to doopravdy hektické,“ uvedl Vrba. „K prvnímu kontaktu ze strany Sparty došlo k úterý, ve středu jsme se sešli a domluvili, dnes jsem vedl první trénink.“

První trénink kouče Pavla Vrby na Spartě.
Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Vše pro něj běží v tak rychlém sledu, že ve čtvrtek odpoledne na tiskovce přiznal, že ještě nestihl podepsat kontrakt.

Jeho délka? Rok a půl.

„Ani nevím, jaké tam je datum, jestli 29., nebo 30. června příštího roku,“ zavtipkoval Vrba, jenž ve Spartě naváže na spolupráci s asistentem Bečkou a trenérem brankářů Ticháčkem.

Bečka je bývalým obráncem, v nejvyšší soutěži odehrál skoro dvě stovky zápasů. Coby asistent Stanislava Levého má albánský titul z roku 2012, pracoval v Plzni a s Vrbou společně působili i v bulharském Ludogorci Razgrad.

Na poslední Vrbově štaci byl i Ticháček, někdejší gólman, jenž s explzeňským trenérem spolupracuje od konce kariéry. Kromě Bulharska zažil také ruskou Machačkalu.

Jejich příchod znamená drobnou úpravu ve stávajícím sparťanském realizačním týmu, s odvolaným Kotalem opouští klub také jeho asistent Michal Šmarda. Po boku Ticháčka se o brankáře bude starat Michal Špit, dosavadní trenér gólmanů David Bičík se přesouvá k béčku.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...