Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Plzeň nedala Slavii šanci a vyhrála 2:0, video bylo v akci třikrát

Sport

  16:50aktualizováno  20:01
PLZEŇ/PRAHA - Fotbalisté Plzně ve šlágru 21. ligového kola porazili Slavii 2:0 a zdramatizovali boj o titul. Obhájci trofeje se vedoucím Pražanům přiblížili z druhého místa v tabulce na rozdíl tří bodů. Za aktivnější domácí se prosadili oba útočníci. Ve 45. minutě otevřel skóre Tomáš Chorý a osm minut před koncem přidal pojistku střídající Jean-David Beauguel.

Roman Hubník v šanci před slávistickou brankou. foto: Ladislav Němec, MAFRA

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 2:0 (1:0)

Branky: 45. Chorý, 82. Beauguel. Rozhodčí: Franěk - Moláček, Kříž - Zelinka (video). ŽK: Limberský, Hubník - Ševčík, Hušbauer, Olayinka. Diváci: 11.140.

Sestavy:

Plzeň: Hruška - Havel, Pernica, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba (68. Petržela), Hořava (89. Bakoš), Kovařík - Chorý (57. Beauguel).

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Ševčík (46. Král), Zmrhal (71. Van Buren) - Olayinka (76. Škoda).

Plzeň tak oplatila Slavii podzimní debakl 0:4 z Edenu a připravila jí v nejvyšší soutěži první prohru po 10 zápasech. Ve vzájemných ligových utkáních už podesáté za sebou zvítězil domácí celek.

Slavia udělala po čtvrteční remíze 0:0 s Genkem v Evropské lize jednu změnu v sestavě, v útoku Olayinka nahradil Škodu. Také Plzeň po výhře 2:1 nad Dinamem Záhřeb nasadila jiného hrotové hráče, když místo Beauguela nastoupil Chorý. Na pozici středního ofenzivního záložníka pak dostal před Čermákem přednost Hořava.

Viktoria byla celou první půli aktivnější a v úvodu hrozil po centrech hrozil stoper Hubník, jenž nastoupil k 250. utkání v lize. V šesté minutě po přímém kopu hlavičkoval těsně vedle, poté v tísni pálil vedle. V 21. minutě protáhl hostujícího brankáře Koláře Chorý a ve 34. minutě po Kayambově úniku mířil z voleje mimo Hořava.

Těsně před pauzou už domácí udeřili. Na centr od Hrošovského si naběhl Limberský, hrající 350. duel v nejvyšší soutěži, poslal míč před branku, kde jej doklepl do sítě Chorý. Asistent sice odmával ofsajd, ale hlavní sudí Franěk po poradě s videorozhodčím branku uznal. Domácí útočník dal jubilejní desátý ligový gól.

Vladimír Coufal ze Slavie a Jan Kovařík z Plzně.

Po přestávce místo Ševčíka nasadila Slavia čerstvého Krále a Pražané znatelně přidali. Olayinka však pálil vedle a Součkův gól z dorážky v 52. minutě neplatil kvůli ofsajdu, který potvrdilo video.

V polovině druhé půle se po rohu tlačil do zakončení střelec dvou branek proti Záhřebu Pernica, po souboji s hostujícím Králem upadl, ale sudí Franěk po poradě s videorozhodčím penaltu nezapískal.

Osm minut před koncem už Západočeši svůj náskok pojistili. Střídající Petržela vysunul kolmicí Havla, který z první nacentroval na volného Beauguela a ten hlavou nedal Kolářovi šanci. Francouzský útočník navázal na svou branku z úvodního jarního kola proti Mladé Boleslavi.

Slavia už při křečovitém náporu zdramatizovat závěr nedokázala a z pozice týmu s nejvyšším počtem vstřelených branek v soutěži teprve podruhé v ligové sezoně neskórovala.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...