Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Vrba: Dřív jsme byli kritizováni, i když jsme vyhrávali 1:0. Teď navíc dostáváme spoustu gólů

Sport

  6:00
uherské hradiště - Počtvrté v řadě se fotbalistům Viktorie Plzeň nepodařilo v lize zvítězit na hřišti soupeře, Slovácku podlehli 1:2. „Hlavně dostáváme hodně gólů. V minulosti jsme byli kritizováni za to, že jsme venku vyhrávali 1:0, ale bývali jsme možná týmovější,“ přemítal západočeský trenér Pavel Vrba.

Pavel Vrba. foto: ČTK/AP

Slovácko porazilo Plzeň i podruhé v sezoně, Viktoria nevyhrála venku počtvrté v řadě a na Slavii ztrácí už 14 bodů

Plzeňská ztráta na vedoucí Slavii tak rázem narostla na čtrnáct bodů, ligový vicemistr se tak už musí spíš soustředit na celky pod ním, boj o titul už se vzdaluje až příliš.

Kde byl problém tentokrát?
Zápas jsme bohužel nezvládli. Ve dvou situacích jsme nebyli dostatečně důrazní a důslední a Slovácko toho využilo. Na druhou stranu to byl zajímavý fotbal, oba týmy chtěly vyhrát a snažily se hrát ofenzivně. Slovácko v tom bylo úspěšnější, proto vyhrálo.

Slovácko vás porazilo i podruhé v sezoně. Umí na vás zahrát? Nebo je to přičítáte náhodě?
Přijeli jsme sem hrát fotbal, chtěli jsme být ofenzivní, ne jen být na vlastní polovině a bránit výsledek. Přiznejme si, že Slovácko teď má šikovné ofenzivní hráče. Využívali podpory krajních obránců i rychlosti útočníků, v tom byli nebezpeční. Obě branky také padly po rychlé přechodové fázi, přenesení hry. První gól moc hezký. U druhého byl náš ne moc velký důraz, za který přišel trest.

Bylo Slovácko agresivnější?
V útočné fázi jsme měli být přesnější, za stavu 1:1 byly situace, kdy jsme mohli utkání otočit na naši stranu, ale nebyli jsme dostatečně přesní.

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu do sítě Plzně.

Cítíte, že si mužstvo víc věří na vlastním stadionu? Jsou výkony diametrálně odlišné?
Hlavně dostáváme hodně gólů. V minulosti jsme byli kritizováni za to, že jsme venku vyhrávali 1:0. To jsme asi byli mnohem důslednější, v defenzivě jsme možná byli víc týmoví a třeba jsme nebyli tolik aktivní jako v těchto zápasech, kdy nás vývoj v tabulce tlačí k tomu, abychom byli hodně aktivní i venku. Domácí toho využívají a jdou pak do situací, které jim vyhovují a ve kterých možná jindy v domácím prostředí tak často nebývají. Ale máte pravdu, že mužstvo, které chce hrát vysoko, by takové góly nemělo dostávat. I výsledek 1:0 je pro nás furt lepší než 1:2.

Jak se vám líbí mladý Hellebrand ze Slovácka?
Někteří hráči Slovácka se mi samozřejmě líbí, ale je to založené na velké podpoře krajních obránců, na šikovnosti dvou rychlých útočníků. I pokud mezihra není, tak jsou pochopitelně tito hráči mimo hru. Pokud ještě mají hráče, kteří se dokážou zapojit do útočné fáze a vytvořit přihrávkami kvalitu, jsou to pro Slovácko důležití hráči.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...