Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Vsadil si sudí na zápas? Nařizoval vymyšlené penalty, které fotbalisté odmítali proměnit

Sport

  17:00
nikósie - Jestli někdo zodpovědný viděl přípravný zápas mezi Pogoněm Štětín a Astrou Giurgiu, tak hlavní rozhodčí zápasu už si nikdy nezapíská. Pokutové kopy nařizoval pro oba týmy tak okatě, že se toho hráči ihned na hřišti dovtípili a penalty úmyslně neproměňovali. Na sociálních sítích proto koluje zvěst, že motivací rozhodčího mohla být sázka na vyšší počet gólů.

Rozhodčí dělal v přátelském zápase všechno proto, aby padlo hodně gólů (ilustrační foto). foto: ČTK

Gólman se 120 kily a stadion pro pět tisíc lidí. Amatéři vyzvou boháče z Arsenalu

Utkání se odehrálo během soustředění obou týmů na Kypru, takže nebylo tolik na očích. Přesto jej zaznamenala kamera klubového kameramana Štětína, takže mohou komedii v přímém přenosu sledovat diváci na celém světě.

Sudí v prvním poločase nejprve odpískal po rohovém kopu penaltu pro rumunský tým. Aktér pokutového kopu však vytušil nekalý úmysl sudího a poslal ho na brankáře šourákem.

Rozhodčí však našel tolik odvahy, že nechal kop kvůli porušení pravidel opakovat. Míče se proto ujal jiný hráč Astry a pro jistotu kopl míč daleko mimo bránu.

V závěru prvního poločasu se rozhodl sudí odpískat penaltu i na druhé straně. Také jeden z hráčů Pogoně však poznal, co má sudí za lubem a penaltu také úmyslně zahodil.

Zdá se však, že rozhodčí byl nakonec přece jen spokojen. Zápas totiž skončil 3:1 pro Pogoň, takže se nejspíš potřebného počtu gólů dočkal.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...