Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Výsledek je lepší než předvedená hra

Sport

  8:00
PRAHA - Nejradši bych byl stručný: výsledek je lepší než předvedená hra. Ale na druhou stranu dobře vím, že první utkání je na takovém turnaji velmi důležité. Od něho se pak odvíjejí další zápasy včetně taktiky.

Antonín Panenka. foto: ČTK

Měli jsme stoprocentní produktivitu – jedna střela na bránu, jeden gól, ale předvedená hra byla špatná.

Ničím jsme Švýcary nepřekvapili, ani brejkem, ani kombinační hrou, nevytvořili jsme si větší tlak, v okolí šestnáctky soupeře jsme neudrželi míč. Hrát na jednoho útočníka je podle mě hrozně málo. Hráli jsme hodně zprava, Sionko byl aktivnější než Plašil nebo Polák na druhé straně, ti dva se neprosadili. Nejspíš je to tím, že ani jeden tým nechtěl prohrát, ale Švýcaři byli nebezpečnější. Jenže udělali chybu, při naší gólové akci všichni z obrany vyběhli a naši toho zaplaťpánbůh využili.


Svěrkoš správně předpokládal, že ta situace může nastat, a jelikož má rychlé nohy, tak jim prostě utekl.  

Přiznám se, že mě pan Brückner překvapil střídáním Svěrkoše za Kollera, a zdálo se mi, že se to nelíbilo ani Honzovi. Myslel jsem, že tam Svěrkoš půjde za někoho ze zálohy a budeme hrát na dva útočníky, což by podle mě změnilo obraz hry. Ale i tohle střídání panu Brücknerovi vyšlo – udělal to dobře.


 

Autoři:
Témata: ME ve fotbale