Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

West Ham se Součkem a Coufalem porazil 1:0 Burnley, slavil i Leicester

Nerozlučné duo Souček, Coufal si podmaňuje Anglii. foto: ČTK

Londýn - Fotbalisté West Hamu s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v sestavě porazili v 19. kole anglické ligy Burnley 1:0. Hrdinou zápasu byl Michail Antonio, jenž v 9. minutě hlavou proměnil centr a dal jubilejní 40. gól v Premier League v dresu "Kladivářů".
  18:08

V historických klubových tabulkách patří třicetiletému Angličanovi čtvrté místo, víc gólů dali jen Carlton Cole (41), současný kapitán West Hamu Mark Noble (46) a Paolo Di Canio (47).

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:

Wolverhampton - West Bromwich 2:3 (38. Silva, 43. Boly - 8. z pen. a 56. z pen. Pereira, 52. Ajayi),

Leeds - Brighton 0:1 (17. Maupay),

West Ham United - Burnley 1:0 (9. Antonio),

Fulham - Chelsea 0:1 (78. Mount),

Leicester - Southampton 2:0 (37. Maddison, 90.+5 Barnes).

Chelsea zvítězila stejným výsledkem na hřišti městského rivala Fulhamu. „Blues“ zápas kontrolovali především od 44. minuty, kdy byl za tvrdý skluz vyloučen domácí Antonee Robinson, na rozhodující branku se ale natrápili. Vsítil ji až 12 minut před koncem záložník Mason Mount, který si našel vyražený centr a propálil skrumáž těl před sebou. Chelsea v lize vyhrála poprvé po třech zápasech, Fulham čeká na plný bodový zisk sedm duelů.

Leicester vyhrál doma nad Southamptonem 2:0 a stáhl ztrátu na vedoucí Manchester United, který má nedělní šlágr s Liverpoolem k dobru, na jediný bod. Branky „Lišek“ režíroval záložník Youri Tielemans. Nejprve vyzval k zakončení z ostrého úhlu Jamese Maddisona a pojistku připravil pro Harveyho Barnese, který skóroval z úniku.

Jediný gól rozhodl o vítězství Brightonu na hřišti Leedsu a hosté v lize vyhráli poprvé od 9. kola. V 17. minutě trojice fotbalistů „Racků“ rychlými přihrávkami rozebrala soupeře a do odkryté branky z malého vápna skóroval Neal Maupay. Čtyřiadvacetiletý Francouz se v sezoně trefil posedmé.

První zápas Wolverhamptonu s West Bromwichem po téměř devíti letech byl plný obratů. Hostujícímu nováčkovi zařídil vedení v úvodu z penalty Matheus Pereira, ale „Vlci“ skóre ještě do přestávky otočili. V první čtvrthodině druhé půle přišel další zvrat, protože Semi Ajayi vyrovnal, Pereira proměnil další penaltu a tým trenéra Sama Allardyce zvítězil 3:2, poprvé od jeho příchodu k týmu 16. prosince.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!