Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Žádný nakažený. Testy reprezentantů, kteří nemohli nastoupit proti Skotsku, jsou negativní

Hráči českého týmu se radují z druhého gólu. foto: ČTK

Praha - Fotbaloví reprezentanti, kteří po pátečním utkání Ligy národů v Bratislavě museli z rozhodnutí pražské hygieny do preventivní karantény, nakažení koronavirem nejsou. Kontrolní testy všech dvaceti hráčů byly negativní. Mohou se tak vrátit do klubů a ve speciálním režimu začít s tréninkem.
  19:54

Český výběr musel po pátečním vítězství 3:1 v Bratislavě do izolace kvůli tomu, že dva členové realizačního týmu měli pozitivní test na covid-19.

V pondělním druhém utkání Ligy národů v Olomouci proti Skotsku proto nastoupilo narychlo složené mužstvo výhradně z hráčů české ligy a plné reprezentačních nováčků. Improvizovaný tým prohrál 1:2.

Původní reprezentační výběr musel po pátečním duelu na Slovensku do karantény, přestože nikdo z hráčů neměl pozitivní test na covid-19.

Po diskuzích s hygieniky byl sraz rozpuštěn kvůli obavám z dalšího šíření nemoci. Hráčům se to vůbec nelíbilo, rozhodnutí nechápali.

Zatímco oni museli do zkrácené izolace, na realizační tým včetně trenéra Jaroslava Šilhavého byla uvalena delší karanténa podle pokynů jednotlivých hygienických stanic.

Hráči českého týmu se radují z druhého gólu.
Čeští hráči (zleva) Vladimír Darida, Vladimír Coufal a Bořek Dočkal se radují z...

„Kluby po návratu svých hráčů komunikují s hygienou a nyní už si testy řeší individuálně. Co se týká členů realizačního A-týmu, ti absolvují postupně testy v průběhu týdne v termínech daných také hygienickými autoritami,“ řekl tiskový mluvčí asociace Michal Jurman.

Ještě před odjezdem na Slovensko musely do izolace dvě opory Tomáš Souček a Patrik Schick, kteří přišli do blízkého kontaktu s první nakaženou osobou.

Také oni dva měli kontrolní test negativní, a Schick tak mohl vyrazit do Německa, kde se finalizuje jeho přestup z AS Řím do Leverkusenu.

Největší zastoupení v původním reprezentačním výběru měla Slavia. Z mistrovského týmu bylo v Bratislavě sedm hráčů, brankář Ondřej Kolář se od mužstva na žádost klubu odpojil ještě před odjezdem na Slovensko.

Podle předsedy slávistického představenstva Jaroslava Tvrdíka hráče čekají další kontrolní testy v pátek. V případě negativního výsledku se budou moci zapojit do tréninku s týmem a odehrát víkendové ligové utkání proti Pardubicím.

Podobný režim budou mít i reprezentanti ze Sparty a Plzně. Hráči národního týmu ze zahraničních klubů se mohou vrátit do zemí, kde působí.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...