Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Zlín zvládl první zápas finále skupiny o Evropu, o vítězství rozhodl Poznar

Sport

  20:01
Zlín - Fotbalisté Zlína porazili v úvodním finále skupiny o Evropu nadstavby první ligy Mladou Boleslav 3:1 a vytvořili si příznivou pozici pro venkovní odvetu za týden. "Ševce" poslal v 41. minutě ze sporné penalty do vedení Tomáš Poznar a hned po pauze zvýšil Petr Jiráček. V 53. minutě sice snížil Muris Mešanovič, ale poslední slovo měl opět Poznar. Vítěz finále si zahraje se čtvrtým nebo pátým týmem skupiny o titul kvalifikační utkání o Evropskou ligu.

Tomáš Poznar ze Zlína se raduje z gólu. foto: ČTK

Mladá Boleslav, která si v semifinále skupiny o Evropu v Teplicích připsala rekordní vítězství 8:0, prohrála venku v lize po šesti zápasech.

Zlín překvapivě nasadil na stopera teprve sedmnáctiletého Cedidlu, který poprvé v lize nastoupil od začátku. Hned v šesté minutě udělal domácí mladík chybu, ale před Přikrylem zachránil brankář Rakovan. Na druhé straně v poslední chvíli odvrátil po rohu centr před Buchtou Hubínek. Přikryl byl v úvodu aktivní a v 17. minutě těsně přestřelil.

Ve vyrovnané první půli šli nakonec do vedení domácí. Buchta ve 40. minutě upadl ve vápně po souboji s Matějovským a rozhodčí Zelinka nařídil penaltu, kterou nejlepší zlínský střelec ligové sezony Poznar proměnil.

Hostům nevyšel ani vstup do druhé půle. Džafičův centr z pravé strany propadl až k Jiráčkovi a ten po 21 sekundách od konce přestávky s pomocí břevna napálil balon do sítě.

Tomáš Poznar ze Zlína (nahoře) a Jakub Fulnek z Boleslavi (vpravo).
Zleva Adnan Džafič ze Zlína a Michal Hubínek z Boleslavi.

Mladoboleslavští brzy snížili. Na Křapkův centr si v 53. minutě naskočil Mešanovič a hlavou zamířil přesně k tyči. Za dalších 12 minut už ale domácí znovu vedli o dvě branky. Na další centr z pravé strany si naběhl Poznar a hlavou šťastně po souboji s Křapkou poslal míč za Šedu, který vůbec nereagoval. Zlínský útočník dal podruhé v kariéře dva góly v jednom ligovém utkání.

Devět minut před koncem napálil odražený míč těsně mimo domácí Podio. V mladoboleslavském dresu se za celý zápas výrazněji neprosadil s 27 brankami nejlepší střelec ligové sezony Komličenko. Poslední šanci na zkorigování stavu měl v nastavení střídající Takács, ale branku překopl.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!