Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Američané velebí Matthewse, gólu z ofsajdu navzdory. Jinak je MS ale nezajímá

Sport

  9:30
WASHINGTON - Auston Matthews opět dokázal, proč by se měl stát jedničkou červnového draftu NHL. Chválou na osmnáctiletý americký supertalent uvedl deník USA Today informaci o vítězství hokejistů USA ve čtvrtfinále mistrovství světa v Moskvě nad českou reprezentací. Matthews se postaral ve čtvrtečním utkání o oba góly svého týmu, který vyhrál 2:1 po samostatných nájezdech.

Gól mladíka Matthewse v nájezdech. foto: Reuters

„Nejlepší hráči se předvedou v nejdůležitějších zápasech a Auston byl ve čtvrtfinále rozdílový hráč,“ uvedl trenér John Hynes v telefonickém rozhovoru pro USA Today. „Předvedl, co umí v momentě, kdy jsme to potřebovali,“ podotkl Hynes.

USA Today připomínají, že Američané v letech 1963 až 2013 získali na MS jen dvě medaile, ale teď budou usilovat o třetí cenný kov za poslední čtyři roky. Loni na světovém šampionátu v Praze a Ostravě skončili třetí, když v boji o bronz porazili stejně jako ve čtvrtek český tým.

New York Times informují o americkém úspěchu jen zpravodajsky prostřednictvím agentury AP a upozorňují na fakt, že v semifinále na sebe narazí USA a Kanada. Mnohem více prostoru věnuje zprávě o jednání o případném startu hráčů z NHL na olympijských hrách v Pchjongčchangu za dva roky.

Podobně k hokejovému MS, které tradičně není v zámoří příliš sledované, přistoupil i Washington Post a další americké internetové servery.

Autor: