Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Baráž si chceme užít

Sport

  12:59
Mladá Boleslav - Hokejisté prvoligové Mladé Boleslavi si chtějí barážovou sérii proti favorizovanému Ústí nad Labem užít bez tlaku. Alespoň to tvrdí předseda představenstva středočeského klubu Jan Plachý, podle kterého nemají svěřenci trenéra Kaňkovského před sebou jednoznačný úkol postoupit mezi elitu.

Hokejisté z města aut vyhráli první ligu, půjdou ještě dál? foto: ČTK

"To, čeho jsme dosáhli už nyní, je skvělé a já jsem spokojený. Baráž si jdeme užít bez jakéhokoliv tlaku. V tom vidím naši obrovskou výhodu," řekl Plachý v rozhovoru na oficiálních internetových stránkách klubu.  Mladá Boleslav letos dokázala vyhrát první ligu a hlavně se jí podařilo stabilizovat a omladit kádr. "Naším úkolem v této sezoně bylo především sestavit mužstvo a začít pracovat koncepčně. Že budeme tak daleko, to nikdo nečekal," uvedl Plachý. Středočeši se počtvrté za sebou představí v klíčové části sezony proti Ústí nad Labem. V minulých třech sériích v první lize vždy prohráli v semifinále a finále. Tentokrát budou stejně jako před rokem, kdy se baráž nehrála, bojovat o vstupenku mezi extraligovou elitu. 

 

Plachý přitom ze jména soupeře příliš velkou radost. "Přiznám se, že bych raději hrál s kýmkoliv jiným z extraligy než s Ústím. Ne proto, že s tímto soupeřem máme negativní bilanci. Ale ta rivalita a nevraživost je tak veliká, že to místy nemá se sportem co dělat," řekl Plachý.  Vztahy mezi oběma kluby se ještě více vyhrotily v prosinci, kdy Severočeši Mladé Boleslavi přetáhli trenéra Jana Votrubu. "To byla taková třešinka na dort naší vzájemné 'lásky'. Jak to ale bývá, život většinou přináší to, co si nejméně přejete, a tak s nimi budeme opět hrát. Těšíme se, budeme si všímat jen hokeje a uděláme vše pro prolomení té nepříjemné statistiky," sliboval šéf klubu. 
    

V průběhu sezony vyhrával jeden zápas za druhým a uspěl i v play off, na domácím kluzišti prohráli Středočeši naposledy 20. října. "Nechci spekulovat, ale jedno je jisté - my máme pohodu, nikdo a nic na nás netlačí. Chceme vyhrát, ale když se to nepovede, nikdo nám rvát hlavy nebude. Jak to mají v Ústí, to nevím, ale myslím si, že tam taková pohoda není. Určitě jsou pod tlakem," dodal Plachý.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!