Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Boleslav se ujala vedení

Sport

  7:03
ML. BOLESLAV - Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v třetím utkání baráže o extraligu Ústí nad Labem 4:0 a ujali se v sérii na čtyři vítězné zápasy vedení 2:1. Další utkání se hraje ve čtvrtek od 17:30 opět v Mladé Boleslavi.

Andrej Novotný (vlevo) z Ústí nad Labem sráží před svým brankařem Petrem Přikrylem Václava Eiselta z Mladé Boleslavi (uprostřed).. foto: ČTK

Domácím vyšel skvěle vstup do zápasu a už v 65. vteřině utkání Mladoboleslavští jásali, když Jindrovu střelu od modré čáry tečoval Mikulík. V 17. minutě fauloval unikajícího Eiselta Zápotočný a z nařízeného trestného střílení zvýšil kapitán Král. Přikryla překonal mezi betony.


Do druhého dějství nahradil Přikryla v ústecké brance Zikmund, ale než si stačil sáhnout na puk, kapituloval také. V 23. minutě po Eiseltově akci prostřelil hostujícího náhradníka mezi betony opět Mikulík.


Na začátku třetí třetiny otestoval Růžičku z úhlu Janků, na druhé straně střílel z mezikruží Mikulík. Mladoboleslavští ale kráčeli k vítězství. Zkorigování stavu nepřinesly ani dvě přesilové hry hostů, kteří při té druhé sáhli čtyři minuty před koncem k power play. Už při plném počtu mladoboleslavských hráčů na ledě dovršil výsledek 110 vteřin před koncem do prázdné branky Nouza.


Mladá Boleslav - Slovan Ústečtí Lvi 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Mikulík (Jindra), 17. Král z trestného střílení, 23. Mikulík (Eiselt), 59. Nouza (Král). Rozhodčí: Šindler, Šír - Kis, Padevět. Vyloučení: 8:4. Bez využití. Diváci: 4200.


Stav série: 2:1.

Autor: