Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Češi zahájili závěrečnou přípravu

Sport

  17:56
PRAHA - Česká hokejová reprezentace dnes odpoledne v Praze zahájila závěrečnou přípravu na mistrovství světa v Kanadě. Na ledě Ice Areny v Letňanech trénovalo devatenáct hráčů, trojice zámořských posil se už začala připravovat v Montrealu, kam se hlavní část mužstva přesune z Evropy v pátek.

Trojice gólmanů při tréninku. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Ze současného kádru bude ještě někdo vyřazen. Kouč Alois Hadamczik se s generálním manažerem Zbyňkem Kusým intenzivně snaží domluvit, aby mužstvo posílilo několik dalších hráčů, jejichž týmy vypadly v prvním kole
Stanleyova poháru.


Vedle Patrika Eliáše zatím potvrdil start na šampionátu Martin Erat.
"Dohodli jsme se bez problémů. Jen mu končí smlouva, tak si potřebuje dořešit věci v Nashvillu a pak se přesune do Montrealu, kde se k nám připojí v neděli," řekl Hadamczik novinářům před dnešním tréninkem. Hadamczik má zájem i o bostonského útočníka Davida Krejčího, Eratova spoluhráče Marka Židlického, Tomáše Fleischmanna z Washingtonu a Martina Škoulu z Minnesoty. Nejdéle ze hry v NHL je ofenzivně laděný bek Židlický,
kterého se však zatím zástupcům reprezentace nepodařilo kontaktovat. 

Zaskočily je zprávy, podle kterých svůj start zvažuje obránce Karel Rachůnek. Bek New Jersey v play off nehrál, ale měl by být fit. "To je pro mě trochu šokující zpráva. Komunikoval s ním jeho agent a ten mi řekl, že je připraven jet. Byl bych rád, kdyby přijel do kempu," uvedl Hadamczik.


Až poté, co se budou definitivně potvrzeny starty dalších případných posil z NHL, Hadamczik rozhodne, koho ze současného kádru vyřadí. V nominaci je aktuálně jistých 24 hokejistů, do turnaje přitom může zasáhnout jen 23 hráčů. "Domů někoho pošleme až ve chvíli, kdy budou noví hráči mít povolení od klubů a budou chtít přijet. Pokud se tak nestane do pátku, odletí do Montrealu více hráčů. Chci, aby na tréninku bylo osm obránců a čtrnáct útočníků," řekl Hadamczik.

Autor: