Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

8. minuta
Česko
Češi se poprvé prokousali až do útočného pásma. V ideální střelecké pozici zkoušel štěstí Červenka, ale trefil jen beton brankáře.
7. minuta
Česko
Gaustad vrazil do Plekance a sudí bude vylučovat. Češi si zahrají první přesilovku.
6. minuta
USA
Brown tvrdě srazil Červenku, ale rozhodčí se rozhodl, že tento zákrok trestat nebude.
5. minuta
Česko
Novotného střela byla zblokována.
3. minuta
USA
Nahození jednoho z hráčů USA se krkolomnou cestou odrazilo od Židlického až za záda Pavelce. Kotouč ale lehce zavadil o vnější stranu tyče a branka z toho nebyla.
2. minuta
Česko
Český tým při přechodu do útoku zastavilo ofsajdové postavení.
1. minuta
Česko
Dva pokusy za devatenáct vteřin. Nejprve střílel Plekanec, poté hned po buly Jágr. Gólman Conklin si poradil
1. minuta
důležité
Utkání právě začalo. Čečtí hokejisté nastoupili v červených dresech, Američané v bílé kombinaci.
16:10
"Na Rusácích jsme byli v hospodě, tak jsme si říkali, že teď uděláme něco pro zrdaví a půjdeme na čerstvý vzduch!" říkají Jakub a Michal z Prahy. Kvůli hokeji si vzali dovolenou. Naopak studentum ČVUT strojnické fakulty dali dnes rektorské volno: "Každý rok máme sportovní den, tento rok vyšel na dnešek", říká Ondřej z Moravy. "Určitě Vyhrajeme. A i když máme zkouškové, na Staromák půjdeme i příště," dodává!
15:58
důležité
Přípravy probíhají i na Staroměstském náměstí v Praze. Zatím se podle informací reportérky LN sešlo u velkoplošné obrazovky na 300 fanoušků, kteří se malují válečnými barvami.
Česko
Do zápasu chybí již necelých dvacet minut, v sestavě českého výběru nahradí zraněného Martina Havláta na rychlo dopsaný Petr Vampola. Ten začne zápas jako třináctý útočník, do druhé pětky k Eliášovi a Michálkovi se posune Frolík. Toho ve čtvrtém útoku nahradí Průcha.
Zápas začíná v 16:15 hodin!
Oba soupeři se MS ve čtvrtfinále setkali již dvakrát - v roce 2004 v Praze vyhráli Američané 3:2 po nájezdech, o rok později jim Češi porážku vrátili po stejném výsledku. VÍCE SI PŘEČTĚTE ZDE!
Češi na bratislavském šampionátu zatím jako jediní neztratili ani bod, Američané prohráli se Švédy i Kanadou a dvě třetiny se trápili s Nory než je porazili 4:2.
On-line reportáží vás provede sportovní redaktor Lidovky.cz Vojtěch Lhota.

Nepřehlédněte

ČESKO 4:0 USA (1:0, 1:0, 2:0)

Branky: 19. Jágr (Červenka), 25. Jágr (Rachůnek, Plekanec), 51. Plekanec (Frolík, Židlický), 57. Jágr (Plekanec)

Česká republika: Pavelec - Rachůnek, Z. Michálek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Frolík, Eliáš, M. Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Průcha, Novotný, Hubáček - Vampola.

USA: Conklin - Johnson, Komisarek, Stuart, Fowler, McDonagh, Shattenkirk, Wilson - van Riemsdyk, Palmieri, Shannon - Stepan, Smith, Wheeler - Kreider, Stastny, Stapleton - Brown, Skille, Porter, Gaustad.