Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Další pokus. Jágr je připraven hrát v Havířově, rozhodne se před zápasem

Sport

  12:13
KLADNO - Do roka a do dne? Jaromír Jágr odehrál svůj poslední soutěžní zápas v dresu hokejového Kladna 17. února loňského roku. V pondělí se téměř přesně po roce rýsuje jeho návrat, navíc proti stejnému soupeři - Havířovu. K duelu 57. kola Chance ligy Jágr do Slezska odcestuje, o svém startu se ale rozhodne až před zápasem.

Hra kladenských hráčů bavila i majitele klubu Jaromíra Jágra. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Jaromír Jágr se loni v únoru proháněl po prvoligových kluzištích po svém návratu z NHL jen dva týdny, než ho ze hry vyřadil tvrdý zákrok u mantinelu v utkání s Havířovem. Od té doby do zápasové akce nezasáhl, přestože byl jeho návrat na spadnutí už několikrát.

„Situace je taková, že trénuju. Ale abych se cítil nějak dobře, to vůbec ne. Zatím nemám pocit, že bych mužstvu byl prospěšný. Proto nehraju,“ řekl Jágr ČTK na konci ledna.

První únorový víkend zmařilo Jágrův comeback nachlazení, o týden později se sám hokejista rozhodl nenastoupit, protože měli Rytíři k dispozici plný kádr.

Že by to vyšlo tentokrát? Nahrávat by tomu mohla Jágrova účast na vzdáleném výjezdu do Havířova. „Jarda tam s týmem pojede, ale jestli nastoupí, se rozhodne až před zápasem. Musíme tedy počkat,“ sdělil iDNES.cz mluvčí kladenského klubu Vít Heral.

Ze základní části první ligy zbývají odehrát už jen čtyři kola, Kladno se momentálně nachází na čtvrté příčce. Pikantní je, že pokud by současné pořadí zůstalo zachované, ve čtvrtfinále by Středočeši narazili na Přerov. Právě zde působí Marek Sikora, jenž měl na svědomí tvrdý střet s Jágrem.

Cílem Rytířů je probít se do baráže o extraligu a v ní vybojovat po pěti letech zpět příslušnost v nejvyšší české soutěži. Protože je Jágr na kladenské soupisce od začátku sezony, do hry může zasáhnout v kterékoli její fázi. 

Jinak to má další matador Tomáš Plekanec, který má dohodnuté střídané starty s brněnskou Kometou, nyní však bude hájit barvy Kladna až do jeho posledního zápasu Rytířů v ročníku.

Autoři:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...