Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jedničku draftu NHL bude volit Chicago, má šanci získat talent Bedarda

Kanadský útočník a nejlepší hráč juniorského šampionátu Connor Bedard slaví s trofejí pro mistry světa. foto: AP

Právo první volby v letošním draftu hokejové NHL získali zástupci Chicaga. Dres Blackhawks by tím pádem měl v budoucnu oblékat sedmnáctiletý kanadský supertalent Connor Bedard, jenž je všeobecně považován za nejlepšího mladého hráče od roku 2015, kdy si Edmonton vybral jednu z největších postav současné kanadsko-americké soutěže Connora McDavida. Chicago uspělo v tradiční loterii pro určení pořadí na draftu.
  9:15

Největším favoritem loterie byl s pravděpodobností 25,5 procenta Anaheim, který bude nakonec volit jako druhý. Chicago mělo třetí nejvyšší šanci (11,5%), uspělo ale lépe i než Columbus, jehož zástupci budou z talentovaných hráčů vybírat jako třetí.

Chicago volilo jedničku draftu zatím jen jednou v historii. V roce 2007 získalo amerického útočníka Patricka Kanea, který následně s týmem získal třikrát Stanleyův poháru. Kane letos po 16 letech klub opustil a v létě by jej mohl nahradit Bedard, kolem kterého by Blackhawks mohli začít budovat nový tým.

Sedmnáctiletý kanadský útočník je označován za generační talent. Už je dvojnásobným juniorským mistrem světa a v roce 2021 ovládl i světový šampionát hráčů do 18 let.

Bedard působí třetí sezonu v týmu Regina Pats v juniorské soutěži WHL a v tomto ročníku nasbíral v 57 zápasech základní části 143 bodů za 71 branek a 72 asistencí. Byl nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem soutěže. V sedmi zápasech play off přidal Bedard dalších deset gólů a stejný počet finálních přihrávek.

Draft NHL se uskuteční 28. a 29. června v Nashvillu.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!