Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Finále snů: Kanada vs. Rusko

Sport

  7:38
QUÉBECK - Hokejisté Kanady budou na domácím šampionátu v Québeku bojovat ve finále o zlato s Ruskem. V semifinále obhájci titulu zdolali Švédsko 5:4, když rozhodující náskok získali trefou beka Mika Greena na 5:3 při dvojnásobném oslabení soupeře sedm sekund před koncem druhé třetiny.

Švédové už vyrovnat nedokázali. foto: ČTK

Domácí se podle očekávání pustili hned od začátku do velkého tlaku, ale precizní obrana seveřanů jim dělala problémy. Favorizovaní domácí hokejisté měli ale i díky dvěma přesilovkám v úvodu velký nápor a po několika neproměněných šancí se dočkali v 6. minutě vedení. . Švédové ale také hrozili, Hörnqvist před odkrytou brankou v těžké pozici minul, ale 45 sekund před pauzou bylo vyrovnáno. Klíčový náskok získal domácí tým ve druhé třetině a do závěrečné sirén už jej nepustil.

Švédové, kteří s Kanadou vypadli v semifinále už loni na MS v Moskvě, budou hrát o bronz v severském derby s Finskem v sobotu od 21:00 SELČ. Finále se hraje v neděli od 19:00.

Výsledek:

Kanada - Švédsko 5:4 (1:1, 4:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Heatley (Burns, Green), 24. Getzlaf (Green), 29. Mayers (Chimera, Spezza), 33. Nash (Getzlaf, Heatley), 40. Green (Leclaire) - 20. Stralman (Weinhandl, Ledin), 23. N. Wallin (Martensson, Weinhandl), 32. Stralman (Nilsson), 55. Warg (Fabricius, N. Wallin). Rozhodčí: Looker (USA), Rönn - Fonselius (oba Fin.), Novák (SR). Vyloučení: 4:7. Využití: 3:1. Diváci: 13.026.

Autoři: ,

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...