Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hokejová extraliga je přerušena. O možném předčasném ukončení se rozhodne za dva týdny

Zápas se kvůli přijatým opatřením v boji proti novému typu koronaviru odehrál bez diváků. foto: ČTK

Praha - Hokejová extraliga by měla být kvůli opatřením proti šíření koronaviru odložena do 29. března. Rozhodlo o tom dnešní jednání deseti účastníků play off s ředitelem extraligy Josefem Řezníčkem a zástupci Českého hokeje. Schválit tento návrh ještě musí ve čtvrtek výkonný výbor svazu.
  14:41aktualizováno  15:23

Stát v úterý zakázal pořádání akcí s účastí více než 100 osob, což nejsou všechny kluby schopné splnit. V případě, že se tato podmínka změní do 29. března, mělo by se dohrát 30. března předkolo a od 1. dubna odstartovat čtvrtfinále. Pokud se nezmění, bude extraliga předčasně ukončena.

„Kluby rozhodnutí přijaly s tím, že předkolo, v němž jsou obě série 1:1 na zápasy, by se dohrálo jedním rozhodujícím utkáním u těch týmů dle rozpisu soutěže (tedy ve Zlíně a v Karlových Varech). Následně po dni volna by 1. dubna navázalo čtvrtfinále ve zkrácené verzi na tři vítězství. Stejným způsobem by se pokračovalo dál tak, abychom byli schopni soutěž dohrát,“ řekl Řezníček.

Zápas se kvůli přijatým opatřením v boji proti novému typu koronaviru odehrál...
Druhé utkání předkola play off hokejové extraligy mezi týmy HC Olomouc a PSG...

„Pokud ale bude i nadále platit limit sta lidí, nelze potom pokračovat dál. Některé kluby nejsou schopné za takových podmínek garantovat odehrání zápasů. A my pak s rozpisem vyřazovacích bojů nemůžeme jít za datum 30. dubna,“ vysvětlil Řezníček.

Zápasy první a druhé fotbalové ligy se přitom kvůli epidemii koronaviru zatím odkládat nebudou. Nejbližší dvě kola se uskuteční bez diváků a po následné reprezentační přestávce Ligová fotbalová asociace, která české profesionální soutěže řídí, situaci znovu vyhodnotí.

„Srovnávat hokej s fotbalem v tomto ohledu nelze. Komunikovali jsme i s fotbalovou asociací, ale je to rozdílná situace. Fotbal čekají dvě kola a pak mají do 4. dubna pauzu. V hokeji narážíme na limit těch 100 osob, lidí kolem pořádání hokejového zápasu je zkrátka hodně,“ uvedl Řezníček.

V úterý se ještě odehrály bez diváků druhé zápasy předkola mezi Olomoucí a Zlínem a Hradcem Králové a Karlovými Vary. Uskutečnily se i druhé zápasy předkola první ligy Poruba - Jihlava a Slavia - Třebíč. O osudu první ligy v současné době jednají kluby se svazem.

Přehled opatření proti šíření koronaviru v hokejových ligách v Evropě:

ČR - přerušeno do 29. března (ve čtvrtek ještě musí schválit výkonný výbor svazu)

Slovensko - zrušen zbytek sezony

Rakousko (EBEL) - zrušen zbytek sezony

Německo - zrušen zbytek sezony

Polsko - zrušen zbytek sezony

Švýcarsko - přerušeno na neurčito

Dánsko - přerušeno na neurčito

Norsko - přerušeno na neurčito

Francie - přerušeno do 17. března

Rusko (KHL) - žádná mimořádná opatření

Finsko - žádná mimořádná opatření

Švédsko - žádná mimořádná opatření

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.