Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Hokejová komedie v krajské lize, do branky musel jít hráč z pole

Sport

  20:07
PRAHA - V ledním hokeji lze spatřit ledacos. Krásné góly, trestuhodné chyby i tvrdé bitky. Při sobotním utkání Moravskoslezské krajské ligy v Krnově se však divákům naskytl kuriózní pohled - rozhodčí vyloučil oba domácí gólmany a do brankoviště se musel postavit hráč z pole.

Pavel Michálek v brance domácích. foto: facebook.com/hkkrnov

Hrstka jednotlivců v hledišti, kostrbatý hokej i nevalná úroveň zápasu. O krajské lize má většina příznivců ledního hokeje, při vší úctě, chabé mínění. Bitva mezi Krnovem a Karvinou měla být další z rutinních zápolení. Ale změnila se v neočekávanou "show."

Karviná potvrzovala na soupeřově půdě roli favorita a nakonec si doklouzala pro pohodlné vítězství 8:3. Jenže... rozhodčí Tomáš Janda vyloučil domácím na začátku utkání brankáře a jedenáct minut před koncem poslal po hromadné bitce předčasně do sprch i druhého z nich.

Oba tábory po sobě začaly pokukovat: "Co se teď bude dít?"

Vše nakonec nabralo kuriózní spád. Krnovský kapitán Pavel Michálek nasadil brankářskou přilbu, vyrážečku i lapačku a stoupl si do vlastní svatyně. Duel se v tu chvíli změnil v poklidný trénink, v němž se soupeř nesnažil odvážného muže v domácí kleci ohrozit.

A rozhodčí poté dokonce nepřerušili hru ani ve chvíli, kdy se na ledě objevily dva puky, nebo po hřišti pobíhal civilně oblečený karvinský funkcionář.

  

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!