130 let
Pavel Michálek v brance domácích.

Pavel Michálek v brance domácích. | foto: facebook.com/hkkrnov

Doporučujeme

Hokejová komedie v krajské lize, do branky musel jít hráč z pole

Sport
  •   20:07
PRAHA - V ledním hokeji lze spatřit ledacos. Krásné góly, trestuhodné chyby i tvrdé bitky. Při sobotním utkání Moravskoslezské krajské ligy v Krnově se však divákům naskytl kuriózní pohled - rozhodčí vyloučil oba domácí gólmany a do brankoviště se musel postavit hráč z pole.

Hrstka jednotlivců v hledišti, kostrbatý hokej i nevalná úroveň zápasu. O krajské lize má většina příznivců ledního hokeje, při vší úctě, chabé mínění. Bitva mezi Krnovem a Karvinou měla být další z rutinních zápolení. Ale změnila se v neočekávanou "show."

Karviná potvrzovala na soupeřově půdě roli favorita a nakonec si doklouzala pro pohodlné vítězství 8:3. Jenže... rozhodčí Tomáš Janda vyloučil domácím na začátku utkání brankáře a jedenáct minut před koncem poslal po hromadné bitce předčasně do sprch i druhého z nich.

Oba tábory po sobě začaly pokukovat: "Co se teď bude dít?"

Vše nakonec nabralo kuriózní spád. Krnovský kapitán Pavel Michálek nasadil brankářskou přilbu, vyrážečku i lapačku a stoupl si do vlastní svatyně. Duel se v tu chvíli změnil v poklidný trénink, v němž se soupeř nesnažil odvážného muže v domácí kleci ohrozit.

A rozhodčí poté dokonce nepřerušili hru ani ve chvíli, kdy se na ledě objevily dva puky, nebo po hřišti pobíhal civilně oblečený karvinský funkcionář.

zdroj: www.youtube.com

  

Autor: Lukáš Šonský