Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Brankář Kovář za Jekatěrinburg září, vychytal třetí nulu v řadě

Sport

  17:08
MOSKVA - Brankář Jakub Kovář vychytal v Kontinentální hokejové lize potřetí za sebou čisté konto. Na vítězství hokejistů Jekatěrinburgu 2:0 nad Záhřebem se člen českého olympijského výběru pro hry v Soči podílel 32 zákroky. Stejným skóre skončily i předchozí zápasy jeho týmu proti Spartaku Moskva a Dinamu Minsk.

Lev Praha - Jekatěrinburg. Brankář Jekatěrinburgu Jakub Kovář foto: ČTK

Kovář si připsal šestou nulu v sezoně, což se mu povedlo poprvé v seniorské kariéře. Už nyní překonal svou bilanci z ročníku 2010/11, kdy udržel v dresu Českých Budějovic čtyři čistá konta v základní části a jedno v play off.

Výsledky KHL

Omsk - Doněck 0:2 (Kašpar 1+0)

Barys Astana - Dinamo Minsk 1:2pp (za hosty Krajíček 1+0)

Chanty-Mansijsk - Spartak Moskva 5:3 (za domácí Smoleňák 0+3)

Jekatěrinburg - Záhřeb 2:0 (čisté konto Jakub Kovář).

Na českého reprezentanta, který byl dnes vyhlášen nejlepším gólmanem minulého týdne, nevyzrál v dresu Záhřebu ani někdejší nejlepší střelec NHL Jonathan Cheechoo, jenž dosud ve své premiérové sezoně v KHL dal 17 branek. Jekatěrinburg si díky Kovářovu výkonu a gólům Tobiase Viklunda a Igora Jemelejeva upevnil šesté místo ve Východní konferenci.

Další hráč olympijského týmu Lukáš Krajíček zařídil gólem v prodloužení vítězství Dinama Minsk na ledě Astany 2:1. Třicetiletý obránce skóroval podruhé v sezoně a pomohl běloruskému klubu ukončit sérii čtyř porážek.

Vítěznou trefu zaznamenal také útočník Doněcku Lukáš Kašpar. Nejproduktivnější hráč ukrajinského celku otevřel skóre zápasu v Omsku, kde hosté vyhráli nad týmem kouče Miloše Říhy 2:0.

Útočník Radek Smoleňák se třemi asistencemi podepsal pod výhru Chanty-Mansijsku nad Spartakem Moskva 5:3. Jugra prohrávala 0:2 a 2:3, ale třemi góly v závěrečných devíti minutách vybojovala sedmé vítězství z posledních osmi utkání.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!