Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Hokejová reprezentace je bez trenéra. Říha je na pozorování v nemocnici v Nitře

Sport

  12:30aktualizováno  13:30
nitra - Trenér hokejové reprezentace Miloš Říha starší je na pozorování v nemocnici v Nitře, kde se čeští hráči připravují tento týden na květnové mistrovství světa.

Miloš Říha. foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Hokejové MS bude plné hvězd, posilují sborná i Švédové. Kolik jich nakonec seženou Češi?

Důvod hospitalizace šedesátiletého kouče není známý. Dnes však nebyl na tréninku a vynechá i páteční zápas Euro Hockey Challenge proti Slovensku v Trenčíně.

Tým povedou asistenti Robert Reichel a Karel Mlejnek. K mužstvu by se Říha měl vrátit v sobotu, kdy je na programu další zápas se Slováky v Nitře.

„Trenér Miloš Říha vedl ještě včerejší trénink. Potom absolvoval pro kontrolu vyšetření v místní nemocnici a ukázalo se, že je potřeba krátkodobá hospitalizace kvůli sledování,“ řekl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Trenér české reprezentace Miloš Říha.

„Bude dvoudenní a k mužstvu se připojí pravděpodobně v sobotu. Dnešní trénink a páteční zápas v Trenčíně tak vedou mužstvo asistenti Robert Reichel s Karlem Mlejnkem.“

„Konkrétní důvody pak záleží na něm, zda bude chtít zveřejnit. Nemyslím si však, že by měla být nějak ohrožena jeho účast na mistrovství světa,“ doplnil Zikmund s výhledem k vrcholu sezony. Šampionát začne 10. května.

Reichel bral situaci s nadhledem. 

„Jsme tady jako tým a je úplně jedno, kdo bude na střídačce. Teď tam budeme my s Karlem. Miloš absolvoval vyšetření v nemocnici, které trvá dva dony, připojit by se měl v sobotu dopoledne. Beru to úplně normálně, to vyšetření bylo prostě nutné a poradíme si s tím,“ ujistil Reichel.

Miloš Říha.
Václav Nedorost a Miloš Říha

S hlavním koučem je v kontaktu. 

„Myslím, že nejde o nijak extra velkou komplikaci. S Milošem komunikujeme a řešíme tréninky i sestavu.“

„Určitá komplikace to samozřejmě je, ale ne na takové úrovni, že by Miloš nemohl nic. Prostě se to tak stalo a je to realita. Věříme, že tady zase brzy bude a vše bude v pohodě,“ prohlásil Reichel.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!