Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Lev Praha posiluje. Získal útočníka Novotného

Sport

  15:57
PRAHA - Hokejový útočník Jiří Novotný, který spolu s Lukášem Kašparem a Kamilem Krepsem předčasně skončil v Barysu Astana, se stal novou posilou Lva Praha. Osmadvacetiletý mistr světa z roku 2010 podepsal s týmem KHL dlouholetý kontrakt. Lev o tom informoval v tiskové zprávě.

Kapitán českého týmu Jiří Novotný (vlevo) foto: ČTK

Podle serveru isport.cz se upsal Novotný na tři roky. "Už když vyšlo najevo, že se v Praze bude hrát KHL, říkal jsem si, že to pro ty kluky bude super. Ale neřešil jsem to, protože jsem měl dál pokračovat v Astaně," řekl Novotný internetovým stránkám deníku Sport.

Čtěte také

V Astaně trio českých hráčů skončilo, protože Barys chce po sestupu Kazachstánu z elitní kategorie mistrovství světa sázet v KHL na domácí reprezentanty. "Nabídky jsem měl z více ruských klubů, ale se Lvem jsem se dokázal domluvit na takových podmínkách, které mě uspokojily. Už se moc těším," doplnil Novotný.

Novotný strávil v Astaně dvě sezony. V té uplynulé si připsal v 49 zápasech včetně play off 25 bodů za devět branek a 16 asistencí. Předtím hrál rok v Atlantu Mytišči a v letech 2002 až 2009 působil bývalý hráč Českých Budějovic v zámoří. Na kontě má 189 utkání v NHL v dresu Buffala a Columbusu, v nichž nasbíral 51 bodů (20+31). Účastník pěti mistrovství světa nechyběl na posledních třech šampionátech, z kterých si přivezl vedle zlata i dva bronzy.

Autor: