Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hradec udržel neporazitelnost, Zlín chytil druhý dech a porazil Pardubice

Domácí se radují po samostatných nájezdech. foto: ČTK

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové potvrdili parádní formu v nové sezoně a ve šlágru okleštěného 4. kola extraligy udolali silný Liberec 4:3 po samostatných nájezdech. Díky tomu si upevnili vedení v tabulce. Špatný vstup do sezony naopak potvrdily Pardubice, jež doma podlehly Zlínu 0:2. Ten po třech předchozích porážkách poprvé bodoval - a rovnou plnohodnotně.
  19:29

Uběhlo jen 51 sekund z prvního domácího zápasu týmu Mountfieldu v nové sezoně a Východočeši měli po Birnerově faulu k dispozici početní výhodu. Během ní nejprve hostující gólman Kváča vychytal šanci útočníka Růžičky, následně ujel na druhé straně Lenc, ale ani on se nedostal přes poslední překážku - brankář Mazanec jeho úmysly o zakončení odhalil. Po pěti minutách si vedl na výbornou rovněž při možnostech Jelínka a Šíra. Před první přestávkou neuspěl ani domácí Perret.

Kelly Klíma z Hradce Králové střílí vítězný samostatný nájezd...
Kelly Klíma z Hradce Králové se raduje z vítězného samostatného nájezdu

Na začátku 27. minuty sice Mazanec kryl Grígerův pokus, ale slovenský útočník vzápětí vyhrál buly přímo na hůl Průžka, který rychlým zakončením otevřel skóre. Jen chvilku poté mohl zvýšit v oslabení z dalšího sóla Filippi, Mazanec ale udržel Mountfield na dostřel. Bílí Tygři po polovině duelu nevyužili více než minutovou přesilovku pět na tři.

V úvodu třetí části měl slibnou možnost na vyrovnání Hronek, ale neuspěl. Nemusel litovat dlouho, neboť v končící 42. minutě vyrovnal po parádní stahovačce Havlínovi Jergl a bek Detroitu u jeho gólu asistoval. Ve 47. minutě však zůstal Birner na chvilku zcela zapomenutý před brankou, kde ho našel Lenc a hosté znovu vedli.

Platilo to ale jen 69 sekund, pak přinesl opětovné vyrovnání důraz kapitána Smoleňáka na brankovišti. Chvilku po polovině třetí části napřáhl Lev a otočil skóre, když vymetl pravý horní růžek za zády Kváči. Další nahrávku si připsal Hronek. Šest minut před koncem základní hrací doby skončil tečovaný pokus na Mazancově pravé tyčce. Pak ale Lencovu ránu tečoval Bulíř a poslal zápas do prodloužení.

V něm šance střídala šanci. Birner zazvonil po Lencově akci na brankovou konstrukci. Zámorský nedotáhl ke gólové tečce Orsavův průnik, v posledních sekundách minul i díky faulu Perret zblízka odkrytou branku.

Rozhodnout musely až nájezdy. Ve druhé sérii Grígerův pokus vyrazil Mazanec do vzduchu, ten dopadl na hranu a odrazil se za brankovou čáru nic netušícího gólmana. Z tohoto šoku se ale domácí nakonec oklepali. Ve třetí sérii vyrovnal Růžička. V páté pak nejprve zacílil Jelínek jen do tyče, následně uhájil neporazitelnost Mountfieldu Kelly Klíma.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!