Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Jágr s Plekancem dovedli Kladno k výhře. Oba si připsali dvě asistence

Sport

  20:40
Kladno - Hokejový útočník Jaromír Jágr si ve druhém startu po návratu na led připsal dvě asistence a pomohl Kladnu k vítězství nad Ústím nad Labem 3:2. Také jeho druhé vystoupení přineslo Středočechům plný bodový zisk. V pondělí vyhrálo Kladno v Havířově 2:0.

Utkání 58. kola první hokejové ligy: Kladno - Ústí nad Labem, 20. února 2019 v Kladně. Zleva Brendon Nash, Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec z Kladna. foto: ČTK

První domácí zápas Jágra po roce a třech dnech přilákal do ochozů kladenského stadionu 3831 diváků. Sedmačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana patřil od začátku k nejaktivnějším hráčům na ledě a bavil skvělou souhrou především s dalším velikánem Tomášem Plekancem. Stejně jako v pondělí je v útočné formaci doplnil Antonín Melka.

Jágr byl na ledě u všech gólů Rytířů. Hned zkraje nevyužil kvůli nepřesnému zakončení dvě příležitosti, přičemž hlavně ta druhá na konci čtvrté minutě patřila do kategorie vyložených. Druhý nejproduktivnější hráč historie NHL se po kombinaci s Melkou ocitl sám před gólmanem Alešem Stezkou, první soutěžní branky po návratu do Kladna z NHL se ale nedočkal.

Utkání 58. kola první hokejové ligy: Kladno - Ústí nad Labem, 20. února 2019 v Kladně. Jaromír Jágr z týmu Rytíři Kladno.

Zanedlouho ale zaznamenal první bod po návratu na led od zranění a zároveň i první od nahrávky ze 7. února minulého roku, kterou zaznamenal v Přerově. Jágr na kruhu přidržel kotouč a skvěle našel najíždějícího beka Jiřího Říhu, který nezaváhal.

Hosté sice brzy vyrovnali, ale Šimon Jelínek v nástupu do druhé části vrátil domácím vedení. Středočeši měli zápas pevně v rukách, jen to nedokázali promítnout do skóre. Jágr se neobvykle ocitl na ledě i při oslabeních a ve 47. minutě zaznamenal druhou asistenci, když při přesilovce dokázal udržet puk v nelehké situaci u modré čáry, předal ho Brendonu Nashovi a Petr Vampola si pak vychutnal koncovku proti Stezkovi.

58. kolo první hokejové ligy:

Kladno - Ústí nad Labem 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky: 9. J. Říha, 21. Jelínek, 47. Vampola - 9. Šťovíček, 60. Roubík. Rozhodčí: Valenta, Šindel - Coubal, Kokrment. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 3831.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!