Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kluby chtějí Jaroslavli pomoct. Nabízejí hráče

Sport

  10:25
PRAHA - Po tragédii, která postihla elitní klub ruské KHL, nezbyl Jaroslavi na soupisce prvního týmu jediný hráč. Všichni s výjimkou Alexandra Galimova, jenž v nemocnici dosud bojuje o život, po pádu letadla uhořeli. Šéfové nejprestižnější evropské ligy proto uvažují, že by každý z ostatních třiadvaceti týmů poskytl Jaroslavli některého z řad svých hokejistů.

Omsk - Magnitogorsk. foto: www.khl.ru

Představitelé konkurenčních celků již začali své hokejisty dobrovolně nabízet. "Všechny kluby bez výjimky sdělily vedení ligy, že chtějí udělat vše pro to, aby Lokomotiv zachránily. Jsou dokonce připravené nabídnout Jaroslavli nejlepší hráče," sdělil šéf KHL Alexandr Medveděv.

VŠE O LETECKÉ TRAGÉDII

Generální manažer Omsku Anatolij Bardin již přislíbil pomoc: "Na podmínky, které stanoví vedení KHL přistoupíme, ať budou jakkoliv přísné," řekl s tím, že by byl ochotný vzdát se dvou až tří hráčů ve prospěch Lokomotivu Jaroslavl.

"I když o tom ještě nikdo jednat nezačal, čekáme, že vedení ligy brzy rozhodne. Jen se musí určit kolik hráčů," doplnil svého kolegu šéf Spartaku Moskva Andrej Jakovenko pro web gazeta.ru.

Pomoct chtějí i hokejisté

I samotní hokejisté, kteří pocházejí z Jaroslavli a hrají jinde v Rusku, vyjádřili zájem vrátit se do tragédií postiženého týmu. Nejmenovaný zdroj agentuře Ria Novosti prozradil, že nejméně třicet hráčů z ostatních sportovních týmů se nabídlo, aby Lokomotiv reprezentovali.

List Sport Express naznačil, jak by mohlo nové mužstvo vzniknout: celky KHL by chránily určité množství svých klíčových hokejistů a zbylé by daly k dispozici pro "minidraft" Lokomotivu Jaroslavl. V úvahu padá i možnost, že by zdecimovaný celek odehrál nadcházející ročník soutěže s juniory.

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...