Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Trenér Vladimír Růžička se vrací do extraligy. Spolu s Martincem povede Hradec Králové

Sport

  14:35aktualizováno  15:32
Hradec Králové - Trenér Vladimír Růžička se vrací do extraligy. Jako rovnocenný partner povede s dosavadním trenérem Tomášem Martincem hokejisty Hradce Králové, uvádí extraligový klub. Aktuálně obě strany dolaďují podmínky, podepsáno zatím není.

Vladimír Růžička se stal novým koučem Hradce Králové. foto: ČTK

Podle klubu je nyní na obou trenérech, aby se domluvili, jakou vizi bude mužstvo následovat. Mají se dohodnout i na podobě realizačního týmu. Otazníky proto visí nad budoucností dosavadních asistentů Aleše Krátošky a Petra Svobody.

„Spoléhám se na pracovitost, loajalitu a oddanost klubu v osobě Tomáše Martince, doplněnou talentem a obrovskou zkušeností Vládi Růžičky. Domnívám se, že jsme vytvořili nejsilnější trenérský tandem v extralize. Věřím, že budoucnost potvrdí správnost tohoto rozhodnutí,“ cituje prezidenta klubu Miroslava Schöna hradecký web.

Zároveň ale doplnil, že aktuálně dolaďují podmínky smlouvy a do jejího podepsání není záležitost uzavřena.

Vladimír Růžička se stal novým koučem Hradce Králové.
Trenér Chomutova Vladimír Růžička při zápase v Brně.

Příchod Růžičky do Hradce je o to zajímavější, že fanoušci klubu v neděli během zápasu vyvěsili transparent, na němž stálo: Martinec = Hradec, Růžička = konec. K tomu skandovali, že Růžičku nechtějí. 

Angažování nového kouče je nečekané i proto, že Hradec je v lize na šestém místě se dvaceti body, žádné tragické výsledky tým nepředvádí, naposledy v úterý porazil mistrovský Třinec 1:0 po nájezdech. Zvládli také základní skupinu Ligy mistrů a zajistili si postup do play off.

56letý Růžička vedl od roku 2015 až do konce minulé sezony Chomutov, jenže po sestupu do první ligy jako trenér skončil a dělal konzultanta v prvoligové Kadani. Jiří Šlégr v pondělí uvedl, že s Růžičkou jedná o pozici kouče v Litvínově, nakonec z toho ale sešlo a trenérem zůstal Šlégr.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...