130 let

Vladimír Růžička se stal novým koučem Hradce Králové. | foto: ČTK

Aktualizováno

Trenér Vladimír Růžička se vrací do extraligy. Spolu s Martincem povede Hradec Králové

Sport
  •   14:35aktualizováno  15:32
Hradec Králové - Trenér Vladimír Růžička se vrací do extraligy. Jako rovnocenný partner povede s dosavadním trenérem Tomášem Martincem hokejisty Hradce Králové, uvádí extraligový klub. Aktuálně obě strany dolaďují podmínky, podepsáno zatím není.

Podle klubu je nyní na obou trenérech, aby se domluvili, jakou vizi bude mužstvo následovat. Mají se dohodnout i na podobě realizačního týmu. Otazníky proto visí nad budoucností dosavadních asistentů Aleše Krátošky a Petra Svobody.

„Spoléhám se na pracovitost, loajalitu a oddanost klubu v osobě Tomáše Martince, doplněnou talentem a obrovskou zkušeností Vládi Růžičky. Domnívám se, že jsme vytvořili nejsilnější trenérský tandem v extralize. Věřím, že budoucnost potvrdí správnost tohoto rozhodnutí,“ cituje prezidenta klubu Miroslava Schöna hradecký web.

Zároveň ale doplnil, že aktuálně dolaďují podmínky smlouvy a do jejího podepsání není záležitost uzavřena.

Vladimír Růžička se stal novým koučem Hradce Králové.
Trenér Chomutova Vladimír Růžička při zápase v Brně.

Příchod Růžičky do Hradce je o to zajímavější, že fanoušci klubu v neděli během zápasu vyvěsili transparent, na němž stálo: Martinec = Hradec, Růžička = konec. K tomu skandovali, že Růžičku nechtějí. 

Angažování nového kouče je nečekané i proto, že Hradec je v lize na šestém místě se dvaceti body, žádné tragické výsledky tým nepředvádí, naposledy v úterý porazil mistrovský Třinec 1:0 po nájezdech. Zvládli také základní skupinu Ligy mistrů a zajistili si postup do play off.

56letý Růžička vedl od roku 2015 až do konce minulé sezony Chomutov, jenže po sestupu do první ligy jako trenér skončil a dělal konzultanta v prvoligové Kadani. Jiří Šlégr v pondělí uvedl, že s Růžičkou jedná o pozici kouče v Litvínově, nakonec z toho ale sešlo a trenérem zůstal Šlégr.

Autor: