Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Krejčí hvězdou utkání. Český centr přihrál na vítězný gól Bostonu, Pastrňák nebodoval

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: Reuters

New York - Hokejisté Bostonu udolali v NHL i díky přihrávce Davida Krejčího New York Rangers 1:0 a vyhráli popáté v řadě. Český centr si připsal desátý bod sezony (0+10) a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Předčil ho jen Jaroslav Halák, který kryl 21 střel a poprvé v sezoně vychytal nulu. Jejich spoluhráč David Pastrňák vyšel podruhé za sebou naprázdno.
  7:31

Jediný gól zápasu padl v polovině utkání. Krejčí ve středním pásmu poslal puk doprava na rozjetého Nicka Ritchieho, který se natlačil před branku a z úhlu nadvakrát překonal gólmana Igora Šesťorkina.

Rangers, kteří nastoupili bez svého nejproduktivnějšího hráče Arťoma Panarina, nenašli recept na Haláka a podruhé během tří utkání neskórovali. Slovenskému gólmanovi pomáhal i obránce Jakub Zbořil, který si v utkání připsal jeden kladný bod za účast na ledě při vstřeleném gólu. Boston získal v posledních deseti utkáních 19 z 20 možných bodů a v tabulce celé NHL je druhý za Torontem.

Ve druhém utkání pátečního programu NHL zvítězilo St. Louis 4:1 na ledě Arizony. Za nerozhodného stavu 1:1 vyšla hostům v závěru druhé třetiny trenérská výzva a rozhodčí odvolali gól Connora Garlanda kvůli ofsajdu. K výhře nasměroval Blues v 54. minutě svou druhou trefou v zápase Justin Faulk. Zbývající dva góly dali Ivan Barbašev a Brayden Schenn při hře Coyotes bez brankáře.

Výsledky NHL:

NY Rangers - Boston 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka: 30. N. Ritchie (Krejčí). Střely na branku: 21:30. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Halák, 2. Krejčí (oba Boston), 3. Šesťorkin (Rangers).

Arizona - St. Louis 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Branky: 29. J. Larsson - 3. a 54. Faulk, 59. Barbašov, 60. B. Schenn. Střely na branku: 25:26. Diváci: 2457. Hvězdy zápasu: 1. Faulk (St. Louis), 2. J. Larsson (Arizona), 3. Binnigton (St. Louis).

Autor:

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...