Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kubalík v NHL dvakrát skóroval, Vrána rozhodl o výhře Washingtonu

2. Jakub Vrána - Druhá příčka mezi nejproduktivnějšímu Čechy v zámoří patří washingtonské pušce. Jakub Vrána zaznamenal v dosavadních 55 duelech 46 bodů a zámoří tak uzavírá čtvrtou desítku. S 23 přesnými zásahy se však řadí na 17. místo mezi střelci. foto: Reuters

New York - Útočník Dominik Kubalík se podepsal v sobotním utkání NHL dvěma góly a asistencí pod výhru Chicaga 6:2 v Torontu a byl zvolen druhou hvězdou zápasu. Plzeňský rodák zaokrouhlil počet vstřelených branek v sezoně na dvacet a tabulku střelců mezi nováčky vede o čtyři zásahy. Jakub Vrána rozhodl na ledě New Yorku Islanders o vítězství Washingtonu, který ve třetí třetině otočil z 1:4 na konečných 6:4.
  7:08

Kubalík asistoval u prvního gólu zápasu. Vstřelil ho po 21 sekundách Drake Caggiula, jehož střelu z brankové čáry si srazil bruslí za svá záda gólman Frederik Andersen. Mezi střelce se český útočník zapsal ve 31. a 38. minutě, ve kterých zvyšoval na 5:1 a konečných 6:2. Nejdříve Kubalík uspěl z úniku střelou nad vyrážečku a skóre uzavřel netypickým způsobem, kdy těžkou přihrávku trefil přímo ze vzduchu do branky.

Fanoušci Washington Capitals slaví gól s Jakubem Vránou (13) Michalem Kempnym...
Alexandr Ovečkin slaví hattrick.

Kubalík je prvním nováčkem v historii Chicaga, který vstřelil třikrát alespoň dva góly v rozmezí čtyř zápasů. Český útočník vyšel minule v Montrealu na prázdno, ale předtím rozvlnil dvakrát síť Ottawy a Anaheimu. Plzeňský rodák má v novém kalendářním roce velkou formu: v osmi zápasech nasbíral 13 bodů (9+4) a posunul se v produktivitě nováčků na čtvrté místo (20+11).

Vrána udeřil v 58. minutě, v níž zachytil v útočné třetině rozehrávku Islanders a střelou zápěstím z pravého kruhu upravil na 5:4. Český útočník tak bodoval v každém z osmi lednových utkání, ve kterých rozšířil své bodové konto o sedm gólů a dvě přihrávky.

VIDEO: Kubalík vstřelil dva góly a vede tabulku střelců nováčků NHL, trefil se i Simon

Hlavním hrdinou Washingtonu byl ale Alexandr Ovečkin, který se blýskl hattrickem ve druhém utkání za sebou. Ruský kanonýr předstihl v historické tabulce střelců NHL pittsburskou legendu Maria Lemieuxe (690) a vyrovnal se devátému Stevu Yzermanovi (692). V aktuální sezoně má na kontě 34 zásahů a přiblížil se vedoucímu Davidu Pastrňákovi na rozdíl dvou tref.

Podruhé v sezoně se porval Filip Hronek, jemuž se nelíbil ve 14. minutě náraz Vincenta Trochecka do Valtteriho Filppuly. Oba si vyměnili pár ran, než je čároví rozhodčí předčasně oddělili od sebe. Český obránce obdržel navíc dvě minuty a osobní trest za vyprovokování bitky. Detroit bez svého klíčového beka poté inkasoval ještě v úvodní třetině první dva góly zápasu a Floridě podlehl 1:4.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč