Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Lev znovu padl v derby, v Bratislavě prohrál se Slovanem 2:5

Sport

  21:59
BRATISLAVA - Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize na ledě Slovanu Bratislava 2:5 a v třetím zápase pod novým koučem Karim Jalonenem si připsali druhou porážku. O vítězství Slovanu rozhodli hlavně čeští krajánci. Tomáš Netík zaznamenal dvě trefy a Michal Vondrka gól a asistenci. Další zápas čeká Lva v sobotu v pražské O2 areně proti CSKA Moskva.

Zklamaní Lvi. Brankář Vehanen a Němec. foto: ČTK

Slovan v celkově pátém česko-slovenském derby v KHL uspěl už počtvrté, Lev vyhrál jen v únoru v Bratislavě. Z vítězství domácích se radovalo hned sedm Čechů - vedle Vondrky a Netíka také beci Škoula, Kutlák, Mojžíš, na lavičce brankář Kopřiva a trenér Rostislav Čada.

V úvodu byl sice nebezpečnější Lev, ale v páté minutě se ujal vedení Slovan. Přečíslení dvou na jednoho zakončil po přihrávce Ölveckého blafákem do bekhendu Vondrka. Vzápětí ještě pálil Škoula. Na druhé straně byl blízko vyrovnání Birner, ale Januse nepřekonal. Za Slovan zase zahrozil Mráz.

Pražané pak odolali při Jaakolově vyloučení, ale během pobytu kapitána Novotného na trestné lavici už inkasovali. Mikúš uvolnil Netíka, který se zblízka trefil pod horní tyč odkryté branky. V dalším přečíslení domácích kryl Vehanen Miklíkův pokus.

V druhém dějství zastavil Netíkův únik Jaakola, Lev se pak neprosadil při Bližňákově trestu a dokonce v oslabení zahrozili Ölvecký s Netíkem. Hosté nadále marně dobývali obranný val Slovanu a čelili brejkům. V 31. minutě mohl po Vránově přihrávce snížit Řepík, ale Janus zasáhl. Náskok slovenského týmu pak zvýšil po Vondrkově akci Ölvecký.

Lev se dlouho marně snažil zkorigovat výsledek i ve třetí třetině. Šanci nevyužil Novotný, pak Lev promarnil přesilovku, ale dočkal se ve 47. minutě. Po Sekáčově asistenci se trefil k levé tyči Ridderwall. Domácí měli velkou šanci po Miklíkově ráně.

Pražané se snažili vykřesat naději, ale další možnosti neproměnili Novotný ani Thörnberg. V 59. minutě ujel Netík a bylo rozhodnuto. A to i přesto, že bleskově za 20 vteřin odpověděl Birner. Při pokusu Lva v oslabení o power play pojistil výsledek 59 sekund před koncem Miklík.

Slovan Bratislava - Lev Praha 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 5. Vondrka (Ölvecký, Miklík), 19. Netík (Mikúš, Kutlák), 37. Ölvecký (Vondrka, Miklík), 59. Netík (Bartovič), 60. Miklík - 47. Ridderwall (Sekáč), 59. Birner (Řepík, O'Byrne). Rozhodčí: Wiegard, Sergejev - Golovjov, Šeljanin. Vyloučení: 5:7, navíc Řepík (Lev) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 10.055 (vyprodáno).

Slovan: Janus - Kutlák, Škoula, Mojžíš, Sersen, Sigalet, Štajnoch - Bartovič, J. Mikúš, Netík - Vondrka, Ölvecký, Miklík - Hudáček, Bližňák, Kukumberg - Daňo, Matoušek, R. Mráz. Trenér: Rostislav Čada.

Lev: Vehanen - Jaakola, O'Byrne, Ševc, Gragnani, Němec, Nakládal, Humphries - Thörnberg, Zackrisson, Klepiš - Ridderwall, Azevedo, Sekáč - Danielsson, Christensen, Novotný - Řepík, Vrána, Birner. Trenér: Kari Jalonen.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...