Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Potřetí už doma padl. Lev po dvou výhrách nestačil na Ufu

Sport

  15:38
PRAHA - Hokejisté Lva Praha neměli příjemnou neděli. Po dvou domácích výhrách tentokrát před svými fanoušky prohráli v KHL s Ufou i přes nápor v závěru 2:3. Další utkání sehraje český tým v úterý v Bratislavě proti Slovanu.

Alexej Gluchov z Ufy (vlevo) dává gól brankáři Lva Praha Petrimu Vehanenovi (vpravo), uprostřed leží Ondřej Němec ze Lva foto: ČTK

Zatímco v pátek proti Čeljabinsku, loňskému finalistovi soutěže, nastřílelo sedm gólů sedm různých hráčů Lva, tentokrát se prosadili domácí až ve třetí třetině. Ale na obrat nakonec nedosáhli.

Zápas začínal netradičně už po obědě, přesto zajímal přes pět tisíc fanoušků, klub zasvětil utkání rodinám s dětmi a postupem času - přesně podle vývoje utkání - byla v holešovické hale možná nejbouřlivější atmosféra v sezoně.

Lev Praha - Ufa 2:3

Branky a nahrávky: 46. Vrána (Řepík), 47. Thörnberg - 18. Pankov, 28. Gluchov (Pankov), 33. Mirnov (Pihlström, Zubarev). Rozhodčí: Baluška, Čerenkov - Kučava, Novikov. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5085.

Lev: Vehanen - Němec, Mikuš, Ševc, Gragnani, Jaakola, O'Byrne - Řepík, Vrána, Birner - Danielsson, Azevedo, Ridderwall - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Kubalík, Klepiš, Tatíček. Trenér: Kari Jalonen.

Ufa: Vasilevskij - Babčuk, Koněv, Sopel, Kulda, Zubarev, Kolcov, Višněvskij, Isangulov - Stěpanov, Gluchov, Pankov - Hartikainen, Makarov, Dubrovskij - Pihlström, Kajgorodov, Mirnov - Chlystov, Mereskin, Slepyšev. Trenér: Vladimir Jurzinov.

V sestavě Lvů chyběli Kanaďané Oystrick a Christensen, nehrál ani obvyklý kapitán Jiří Novotný, céčko na dres dostal Petr Vrána.

Domácí začali aktivně. A právě Vrána měl v první minutě velkou šanci, Birnerovu střelu však nedokázal do odkryté brány dorazit. Další možnost měl po Thörnbergově práci za bránou Sekáč, ale také gólmana Vasilevského nepřekonal.

Ufa na rozdíl od soupeře byla efektivnější, hosté skórovali z první pořádné šance. Ale gól stál za to! Alexandr Pankov krásně projel obranou, položil si i Vehanena a puk dával do prázdné brány.

Tenhle moment Lvům sebral elán, ale i po přestávce se Lvi snažili útočit, jenže měli problémy s koncovkou. V pátek jim tam přitom spadlo všechno, jak se říká.

A ruský tým trestal chyby v obraně. Nejprve po zaváhání Němce šikovný Pankov připravil gól pro Alexeje Gluchkova. Český bek byl i u třetí inkasované brány, kdy vystoupil proti Pihlströmovi a najetý Igor Mirnov prostřelil Vehanane mezi betony.

Lvi se ve třetí třetině vzepjali k velkému náporu, hlavně konečně dávali góly a závěr zdramatizovali. Ve 46. minutě se odvážně protlačil k vyraženému puku Vrána a v pádu zasunul puk do sítě.

Za 68 sekund už to bylo jen 2:3 - Martin Thörnberg ujel ve vlastním oslabení, kousek za modrou čárou vystřelil a trefil přesně horní roh. 

Od té doby Lvi tlačili, brankář Vasilevskij často nevěděl, jak přestál šance domácích, ale ani závěrečná power-play ke gólu nevedla.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...