Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Liberecký hrdina v brance Vošvrda: Byly to neskutečné nervy

Sport

  23:05
PRAHA - Výborný výkon brankáře Tomáše Vošvrdy a dvě branky kapitána Petra Nedvěda pomohly hokejistům Liberce podruhé odvrátit hrozící konec sezony. Bílí Tygři dnes vyhráli na ledě pražské Slavie po samostatných nájezdech a vyrovnali stav série na 3:3. Ve středu tak budou mít šanci zajistit si doma postup do semifinále.

Litvínov - Liberec (Tomáš Vošvrda) foto: ČTK

"Byly to neskutečné nervy. Bojovali jsme jako jeden tým, opět jsme padali do střel a bylo tam obrovské nasazení," řekl Vošvrda, který podruhé v sérii nastoupil od začátku a opět pomohl k výhře. "Dnes jsme ale měli více štěstí než v předchozích zápasech," přiznala původně liberecká dvojka.

Petr Nedvěd zařídil v nájezdech sedmý zápas. Třinec už slaví postup - VÍCE ZDE

Liberec nezlomil ani gól inkasovaný při vlastní přesilovce už ve třetí minutě. "Věřil jsem týmu. Vím, jaké je v šatně odhodlání a jaká chuť. Nám je jedno, co se s námi stane. Skáčeme tam po hlavě a klidně si necháme urazit hlavu. Věděli jsme, že každá třetina může být naše poslední a šli jsme za tím," uvedl Vošvrda.

Někdejší juniorský reprezentant, který do Liberce přišel před sezonou z Vítkovic, si v zápase připsal 34 úspěšných zákroků. Dva klíčové předvedl při rozhodujících nájezdech, kdy jej nepřekonali Tomáš Svoboda ani Michal Vondrka.

"Když jsem viděl Nedvěda, veřil jsem, že to dá," říká Vošvrda
"Já jsem hlavně věřil klukům, že to dají. Nepřemýšlel jsem, kdo pojede od nás, ale když jsem viděl Péťu Nedvěda, tak jsem věřil, že to dá. Stejně jako Tomáš Vak. Jen Tomáš Urban měl trošku smůlu. Štěstí se ale přiklonilo k nám, protože Vondrka netrefil branku. Trošku mu to přeskočilo," popsal Vošvrda nájezdy.

O důležité momenty zápasu se postaral i Nedvěd, který nejprve vyrovnal a poté byl jedním ze dvou úspěšných exekutorů nájezdů. "Můžeme odsud odejít se vztyčenou hlavou, stejně jako z minulého zápasu. To jsme po některých minulých nemohli udělat," uvedl Nedvěd. "Změnili jsme svůj výkon a štěstíčko se přiklonilo k nám," řekl.

Slavia - Liberec (nájezd Nedvěda).

Přiznal ale, že Slavia byla většinu zápasu lepší. "Hlavně ve druhé třetině jsme si koledovali. Přestože jsme to dopatlali bez gólu, tak pak soupeř bohužel vyrovnal. Naštěstí jsme ale v klíčových nájezdech uspěli," řekl.

Zkušený útočník několikrát diskutoval s rozhodčími, nelíbila se mu řada jejich verdiktů. Například fakt, že nepotrestali Petra Jelínka, který jej při buly na začátku třetí třetiny zasáhl hokejkou do obličeje. "Rozhodčí stojí patnáct centimetrů ode mě, já skoro přijdu o oko. Každý rozhodčí by to měl odpískat," kroutil hlavou Nedvěd, který měl pod okem krvavý šrám.

Nedvědovi se nelíbily nepotrestané zákroky
Uznal, že na konci třetí třetiny, kdy Liberec poslali do oslabení po šarvátce Šticha s Vašíčkem, rozhodli sudí správně. "Když jsou ale na jednu stranu tak přísní, tak jsem se ptal, proč to neodpískali na začátku třetiny. Faul je faul. Na jedné straně to přehlídneme a na druhé potrestáme. Nevím, co si o tom mám myslet. Už to se Slavií sleduju delší dobu," uvedl Nedvěd.

Skutečnost, že Slavia vyhrála devět z deseti rozhodujících zápasů, Nedvěda příliš netrápí. Ani to nevěděl. "Nevím, proč by mě to mělo strašit. Já se na tyhle statistiky nekoukám, každý zápas je jiný. Asi to o něčem svědčí, ale my se musíme soustředit na náš výkon. Může se stát, že soupeř bude lepší, ale já jsem rád, že jsme dokázali sérii vyrovnat. Už jsme byli jednou nohou nad propastí a tady do bylo dramatičtější než v Liberci," uvedl Nedvěd.

Autoři: ,

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...