Sobota 15. června 2024, svátek má Vít
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hokejisté Pardubic a Sparty budou mít v Lize mistrů čtyři stejné soupeře

Gólová radost hokejistů Třince v zápase Ligy mistrů. foto: ČTK

Hokejisté Pardubic a Sparty budu mít v Lize mistrů čtyři stejné soupeře. Na led Dynama i do Prahy zavítají shodně finský mistr z poslední tří let Tappara Tampere a maďarský Székesfehérvár, který hraje v mezinárodní rakouské lize ICEHL. Oba celky se také vydají do Berlína k duelu s Eisbären a do Sheffieldu. Rozhodl o tom dnešní los v dějišti mistrovství světa v Praze.
  19:31

Mistrovský Třinec, který byl nasazený v prvním koši, přivítá doma švýcarský Fribourg-Gottéron, švédské Växjö a Osvětim a vydá se k duelům do švédského Karlstadu s Färjestadem, do Lausanne a francouzského Rouenu.

„Zajímaví soupeři, jak na venkovní, tak i domácí zápasy. Těšíme se na to. Já osobně nejvíc na Färjestad, silný švédský tým, ve kterém mám navíc kamaráda, s nímž jsem hrával před dvaceti lety za Eisbären. V Třinci bereme Ligu mistrů vždy vážně, jsou dobré kvalitní zápasy, hrajete s nejlepšími týmy u celé Evropy. V minulosti jsme se dostali až do semifinále, rádi bychom si podobně úspěšné vystoupení zopakovali,“ řekl novinářům vedoucí mužstva a trenér brankářů Jaroslav Kameš.

Pardubice, nasazené do druhého koše, mají ještě doma Pelicans Lahti a venku Straubing. „Liga mistrů je velice kvalitní soutěž. Hrají ji nejlepší týmy v Evropě a jsem rád, že my jsme mezi nimi,“ řekl sportovní ředitel Dynama Petr Sýkora.

Liga mistrů, hokej, logo

„Los je pro nás atraktivní, čekají nás opravdu zajímavé zápasy. Jsou tam zástupci německé ligy, která je velice kvalitní. Stejně tak dva týmy z finské ligy, kterou řadím mezi evropskou špičku. Těšíme se i na Sheffield a Fehérvár, jsou to týmy, se kterými se nepotkáváme tak často. Myslím si, že nás čeká šest kvalitních zápasů, bude to dobré měření sil a diváci se mají na co těšit,“ dodal.

Sparta ze třetího koše dostala jiný německý tým Bremerhaven a Salcburk. „Vracíme se zase po roční odmlce. Čekají nás pěkní soupeři, bude to zajímavé. Jsem zvědavý na Fehérvár, jak to bude vypadat, a musím říct, že se těším do Sheffieldu. Těšíme se na to. Budeme se snažit jít co nejdále. Doufám, že budeme hrát ještě v úterý,“ uvedl šéf sportovního úseku Tomáš Divíšek.

„I když prestiž a vše spojené s Ligou mistrů jde nahoru asi pomaleji, než jsme očekávali, tak soutěž určitě má svou prestiž. Není to jednoduché, hlavně sehnat peníze, ale věřím, že Liga mistrů určitě má budoucnost a posun je vidět,“ řekl Divíšek. „Doma budeme hrát určitě v O2 areně,“ dodal.

Nový ročník začne 5. září, základní skupiny skončí 16. října. Play off odstartuje osmifinálovými duely 12. listopadu. Nový šampion bude korunován 18. února.

Třinec a Pardubice si zopakují účast z minulé sezony. Třinečtí Oceláři, kteří získali pátý titul za sebou, se v desátém ročníku Ligy mistrů představí podeváté. Chyběli pouze v sezoně 2016/17. Poražený finalista a vítěz základní části extraligy Pardubice budou hrát popáté a Sparta, která byla v dlouhodobé soutěži druhá a získala bronz, se zúčastní pošesté.

Autoři: ,