Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Michálek nedostal povolení jet na MS

Sport

  0:02
Québec - Útočník Milan Michálek ze San Jose dres české hokejové reprezentace na mistrovství světa v Québeku s největší pravděpodobností neoblékne. Třiadvacetiletý forvard nedostal od klubu povolení ke startu na turnaji. Potvrdil to Michálkův agent Josef Machala.

Český hokejista Milan Michálek z týmu San Jose Sharks. foto: ČTK

"V klubu o tom nechtějí ani slyšet, Milan neprošel lékařskou prohlídkou," řekl Machala. Vedení českého týmu tuto informaci dnes nepotvrdilo, přestože už v zákulisí pronikla. "S Michálkem jsem teď ještě nemluvil," řekl trenér Alois Hadamczik novinářům v Québeku po utkání Švýcarska se Švédskem, v němž sledoval příštího soupeře v osmifinálové skupině E.

Michálek inkasoval v závěru základní hrací doby nedělního utkání play off NHL v Dallasu tvrdý zákrok od Brendana Morrowa. Z šestého utkání série druhého kola Stanleyova poháru, pro Sharks posledního v sezoně, poté odstoupil a v nastaveném čase už nehrál. Zdálo se, že účastník mistrovství světa ve Finsku v roce 2003 bude mimo hru, ale naděje na start na šampionátu na čas ožila v minulých hodinách.

"Jsem s Milanem Michálkem v jednání. Mluvil jsem s ním před zápasem i po jeho skončení. Cítí se v pořádku, bolí ho jen trochu rameno a za dva tři dny bychom ho měli dát tady s našimi doktory dohromady," řekl trenér Alois Hadamczik novinářům bezprostředně po úterním utkání s Itálií. "Zavolal jsem mu ze slušnosti, že jsem s ním počítal. On mi sdělil, že ten zákrok byl těžký a že se necítí tak špatně, jak to vypadalo. Milan má chuť přijet a čeká na vyjádření lékařů. Pokud mu v tom nezabrání, tak sedne do letadla a přiletí."

V pondělí totiž byl český trenér přesvědčený, že naděje na Michálkův příjezd na šampionát padla. "Ale žádný otřes mozku nemá a problémy s ramenem by měly podle jeho slov ustat. Pro mě je to hráč, který do týmu patří," prohlásil v úterý Hadamczik.

V jeho představách se tak nakrátko opět oživilo složení nové druhé formace, kterou by s Michálkem vytvořili další posila ofenzivy Tomáš Plekanec z Montrealu a Aleš Kotalík. "Ten zákrok na Milana narušil naše představy, už jsem s tím nepočítal, ale rozhovor s ním oživil naději," říkal v úterý Hadamczik. Nakonec ale z jeho plánu znovu sešlo.

Vedení týmu také řešilo potíže příjezdu Michala Rozsívala z New Yorku Rangers, pro něhož se nakonec podařilo sehnat letenku tak, že dorazí do Québeku dnes v noci.

Reprezentační trenér dnes opět zúžil kádr, který měl k dispozici. V každém případě se se svými asistenty Josefem Palečkem a Františkem Musilem rozhodli pro variantu se sedmi beky a 15 útočníky. Jak sdělil ČTK tiskový mluvčí svazu Pavel Bárta, ráno byli totiž nově posláni domů obránci Ladislav Šmíd z Edmontonu a Vladimír Sičák z Českých Budějovic.

Po úterním dopsání Ladislava Kohna na soupisku tak zůstal jediným čekatelem na post do pole karlovarský útočník Václav Skuhravý. Jelikož Michálek na šampionát nepřijede, měl by zůstat v kádru a má tak naději na premiérový start na mistrovství světa.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...